Hírek

2004.11.08. 01:31

Keresztül Pest megyén

BAMA

Cegléd Szelektív gyűjtés
A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése érdekében megkezdődik a kommunikáció az érintett 48 település lakóival a PR-tender győztesének tervei alapján, amely a program sikere érdekében nagy hangsúlyt fektet az együttműködésre. Az építési beruházások jövő év februárjában kezdődhetnek meg. (vs)

Dunaharaszti Kezes az önkormányzat
A testület döntése értelmében az önkormányzat kézfizető kezességet vállalt a Dunaharaszti Csatornaépítő Vízi Közmű Társulat által felvett hatmillió-háromszázharmincezer forint hitelre és járulékaira. A hitelre a Sport-sziget csatornázásával kapcsolatban volt szükség. (vs)

Érd Égtek a hulladékgyűjtők.
Legutóbb a piactéren lévő színes konténerek lángoltak. Még nem tudni, szándékos gyújtogatás vagy a véletlen okozta a tüzet. Korábban a városközpontban égett el két szelektív hulladékgyűjtő. Akkor kiderült, gyújtogatás okozta a tüzet. A kiégett színes hulladéktárolók használhatatlanná váltak, így több százezer forintra tehető a kár. (vs)

Fót Versmondók versenye
A közművelődési központ, a Vörösmarty Művelődési Ház névadójának születésnapja alkalmából versmondó versenyt hirdetett két kategóriában. A 14-18 éves korosztály, valamint a 19 éven felüliek küldhetik el a jelentkezésüket november 22-ig a Vörösmarty Művelődési Ház irodájába és Fót város könyvtárába. Minden résztvevőnek két verssel kell készülni a december 1-jei megmérettetésre. (vs)

Pilisvörösvár Nemzetiségi napok
A városban november 14. és 27. között tartják a hagyományos Német Nemzetiségi Napokat. November 14-én a rendezvénysorozat a Közösségi Ház színháztermében nemzetiségi műsorral és német táncházzal kezdődik. (vs)

Százhalombatta Egynapos sebészet
A százhalombattai Városi Egészségügyi Intézmény szakmai programja kidolgozásánál már figyelembe vették a járóbeteg-szakellátást jövő évtől végző konzorcium terveit is. Csatlakozni kívánnak az irányított betegellátási rendszerhez, kiemelten kezelik a prevenciót, és szerepel benne az egynapos sebészet létrehozása is. (vs)

Szentendre Zár a skanzen
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum november 13–14-ei programjával zárja az évadot. Az idén másodszorra rendezik meg Szent Márton ünnepén az új borok és libaételek fesztiválját. Lesznek hagyományőrző programok és Márton-búcsú a Lajta Táncegyesület közreműködésével. (vs)

Vác VÉDETT ÉPÜLETEK Elkészült a helyi védett épületek törzskönyve, amely folyamatosan bővülhet. A főépítészi iroda által készített számítógépes nyilvántartás, tartalmazza a védettség indoklását, a védelembe vett épület leírását, történetét, állapotát, fényképét. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!