Hírek

2004.11.15. 06:08

Keresztül Magyarországon

BAMA

Inota TŰZ Százmilliós kár keletkezett az inotai alumíniumkohóban egy szombat esti tűz miatt. A lángokat egy elszakadt és meggyulladt szállítószalag okozta. Az üzemben az alumínium hengersor és a fölötte lévő tető gyulladt ki. A lángokat a tűzoltók hamar megfékezték.

Zalaegerszeg Megújult formában várja az internetezőket Zalaegerszeg hivatalos portálja, a www.zalaegerszeg.hu.
A honlap frissítésével egy időben a város kilenc pontján ingyenesen hozzáférhető internetes terminálok lettek kihelyezve. A város vezetői szeretnék, ha a XXI. században Zalaegerszeg polgárai
az elektronikus térben is közösséget alkotnának.

Szeged GÁZ Három napig gáz nélkül maradt a szegedi vasútállomás környékén több család. A szolgáltató nem értesítette a lakókat, akik úgy érzik: kiszolgáltatott helyzetükben semmit nem tehetnek. Az érintettektől szombat reggel 7 órától vonták meg
a gázt, s hétfő délután 3 óra után kapcsolják vissza.

Nyíregyháza MÉRGEZÉS Hárman kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Nyíregyházán vasárnap. A viharos erejű szél a kéményen visszafújta a gázkazán égéstermékét az egyik lakásba, ahol egy háromtagú család lett rosszul. A fiatal házaspárt és kisgyermekü-ket a helyi kórházban ápolják.

Miskolc SZÉL Tetőket bontott meg, fákat csavart ki a viharos erejű szél vasárnap B. A. Z. megyében. Bükk-ábrányban egy ABC áruház teljes tetőzetét szakította le a szél, Mezőkövesden pedig egy benzinkút tetőszerkezetét tépázta meg. A helyenként 70–100 kilométer óránkénti sebességű széllökések miatt húsz-harminc fa is kidőlt, sok helyütt az utakra.

Szekszárd BALESET Egy ember meghalt Szekszárd közelében, amikor vasárnap fának hajtott egy kisbusz. A 65. számú főút szentgáli elágazójánál történt balesetben a busz sofőrje és utasa kiesett, egyikük a helyszínen életét vesztette. A baleset túlélője sokkos állapotban van.

Méra VÁLASZTÁS Polgármester-választást tartottak vasárnap a B. A. Z. megyei Mérán. Az időközi választást a korábbi községvezető halála miatt kellett kiírni, közölte a település jegyzője. Öten indultak
a polgármesteri posztért az ezernyolcszáz lakosú településen, mondta el Szántó Lajos.

Győr IRODALOM Radnóti Miklósról emlékeztek meg a fasizmus áldozatául esett költő halálának 60. évfordulója alkalmából
a költészeti biennálé díjátadó ünnepségén Győrött. A költőről elnevezett biennálé költői életműdíját Beney Zsuzsa kapta.

Szekszárd MUNKAERŐPIAC
Az esélyegyenlőség kérdéseiről, a nők és férfiak munkaerő-piaci helyzetéről, az állami gondozottak helyzetéről tart konferenciát a Tolna megyei Európai Információs Pont. A szekszárdi vármegyeházán hétfőn kezdődő konferencia társszervezője
az Esélyek Háza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!