Hírek

2004.11.18. 05:35

Keresztül Magyarországon

BAMA

Jánoshalma  TÁMOGATÁS A település önkormányzata 185 millió forint címzett céltámogatást nyert tanuszoda építéséhez. Az összeget három évre elosztva kapja meg a város. Jövőre 20 millió forintot, a következő évben 80, 2007-ben pedig 85 millió forintot folyósít a belügyi tárca. (bzs)

Vesze ÚT Október 31-én kezdődött el a 44-es főút Vesze és Gyula közötti 4,8 kilométeres szakaszán a műszaki átadás folyamata. Ez november 23-án fejeződik be, és aztán néhány napon belül forgalomba helyezik a négysávos szakaszt. Már csak kisebb munkák vannak hátra az összesen 9,1 kilométeres szakaszon. (csr)

Szombathely BOMBA Hatvankilós világháborús bombát találtak Szombathelyen, egy építkezés közelében. Kedden délután fordította ki a földből egy munkagép. A rendőrök
a környéken folyó munkálatokat leállították és kiürítették a területet.

Békés TÜDŐGYULLADÁS A tüdőgyulladás egyre több gyermeket és felnőttet fenyeget. Ez ellen is létezik védőoltás, de nem minden háziorvos ajánlja jó szívvel. Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet, hogy érdemes tüdőgyulladás ellen is védelmet kérni. Békésben szinte mindenhol kapható. Az ára 969 és 1251 forint. (csr)

Debrecen VÉRDÍJ Egymillió forint díjat ajánlott fel a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki egy gyilkos nyomára vezeti a rendőrséget. November 10-én este fél 10 körül egy dűlőúton, saját autójában holtan találták M. Attila 28 éves debreceni lakost.

Tiszalök ISKOLA Jövőre megszűnhet a tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Annyira kevés ugyanis a diák, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat idén sem engedélyezte új osztály indítását. A városi önkormányzat átvenné a feladatokat, ha sikerülne lefaragni
a költségeket.

Szolnok MÓDOSÍTÁS Szolnok képviselő-testülete a parlament által 1990-ben elfogadott, a helyi önkormányza-
tokról szóló törvény módosítását kezdeményezi. Azért
döntöttek így, hogy a zárt üléseken a jövőben a kisebbségi önkormányzat vezetője vagy képviselője is részt vehessen.

Kopáncs MÉRGEZÉS Szén-monoxid-mérgezéssel kellett kórházba szállítani kedden kora reggel egy kopáncsi édesanyát és fiát. Mindkettőjük állapotát stabilizálták orvosaik. Feltehetően az okozta a bajt, hogy az erős szél visszafújta a tanyaépületbe az égésterméket, s ettől lettek rosszul a lakók.

Makó ISKOLATEJ Minden hétfőn, szerdán és pénteken
a makói általános iskolások is kapnak reggelit. A tejet és a kiflit a legtöbb gyermek igényelte. A diákok azt mondják, jó lenne, ha a gyors-
éttermek is hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnének, nem csak a tejtermelők. Akkor az iskolahamburgert is be lehetne vezetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!