Hírek

2004.11.19. 06:50

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Emlékezés A Hírneves budai polgárok sorozatban a Jókai unoka, Feszty Masa halálának 25. évfordulójára emlékezem címmel szervez előadást a Lánchíd Kör november 23-án 17 órakor. Helyszín a Budavári Önkormányzat aulája. (vs)

II. kerület Nyelvi klub Orosz és angol nyelvi klubot indít a kerületi Családsegítő Szolgálat és a Második Alap Alapítvány anyanyelvi önkéntesek vezetésével. Várják a kerületből az orosz, illetve az angol nyelvet a munka világában használni kívánók jelentkezését. (sk)

III. kerület TÁMOGATÁS Jótékonysági hangversenyt szerveznek a hallássérült fiatalok zenetanulása érdekében szombaton este az Óbudai Társaskörben. (nvzs)

IV. kerület Iskola Az Angol Tagozatos Általános Iskola kéri a szülőket, akik gyermeküket jövőre az intézménybe szeretnék beíratni, de nem
a körzetben laknak, hogy
december 6. és 17. között keressék fel az iskolát. (fm)

V. kerület BM-kongresszus A Belügyminisztérium Központi Kórháza és Intézményei fennállásának 55. évfordulója alkalmából háromnapos tudományos kongresszust rendeznek a Duna Palotában. (ka)

VI. kerület JÓTÉKONYSÁG Terézváros vezetése is csatlakozik a McDonald’s Nemzetközi Gyermeknapja jótékonysági akcióhoz. November 20-án, szombaton Fürst György alpolgármester délelőtt 11-től 12 óráig áll be eladónak az Oktogonon található gyors-
étterembe. A bevételt, a no-vember 12. és 21. között eladott minden adag sült krumpliból 35 forintot, a beteg gyerekeket elszállásoló Ronald McDonald’s Házak működésére fordítják. (rv)

VII. kerület Szépülő Király utca November végén átadják az utca felújított részeit. A munkálatok tavasszal kezdődtek, melynek során kicserélték a közműveket, a burkolatokat és a növényzetet. (kg)

VIII. kerület Éjszakai zaj A lakók szerint elviselhetetlen a motorosok okozta zaj éjszakánként a József körúton. Az óránként 150 kilométeres sebességgel száguldó, valószínűleg az ifjabb korosztályhoz tartozók könynyen balesetet is okozhatnak és aludni sem lehet tőlük. A rendőrség megígérte, ellenőrzések szervezésével megpróbálja orvosolni
a problémát. (fm)

IX. kerület Ünnepi tanácskozás Konferenciát tartanak pénteken délután a Budapesti Corvinus Egyetem Környezet-gazdaságtani és Technológiai Tanszéke megalakulásának 15. évfordulója alkalmából
az intézmény Fővám téri épületében. (ka)

X. kerület PÓTKASZINÓ A hajdani Kőbányai Casino hangulatát teremtik meg a Pataky Művelődési Házban. Kevesen élnek azok közül, akik a háború előtt ide jártak – Búzás Kálmán szervező személyesen hármat ismer. Ők ott lesznek november 23-án a megnyitón. (ia)

XI. kerület Költségvetésről döntöttek Az újbudai képviselők tegnap megtárgyalták az idei költségvetés III. negyedévi módosítását, valamint a jövő évi tervezetét. Szó volt a közműépítési szabályozásról és
a Budai Gyermekkórházért Alapítvány támogatásáról. (tt)

XII. kerület Kórusolimpiai siker Aranyérmet nyert női kategó-riában és megkapta a rangos rendezvény nagydíját a Városmajori Gimnázium Angelica énekkara az athéni kórus-
olimpián. (ka)

XIII. kerület Gazdálkodás A kerületi képviselő-testület tudomásul vette az önkormányzat 2004. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. Ennek alapján az előirányzat 25977771 ezer forintra mó-
dosult. (fm)

XIV. kerület TEHETSÉGKUTATÁS Tegnap megkezdődött a VIII. Országos Szakközépiskolai Harsona- és Tubaverseny a Szent István Király Zene-
iskola és Szakközépiskolában. A gálahangversenyt vasárnap tartják. (nvzs)

XVI. kerület Házitanoda A pol-gármeseteri hivatal munkatársai továbbképzésen ismerkednek az unió támogatási rendszerével. (lma)

XVII. kerület Reptér Konferencián vitatták meg az érintettek a Ferihegyi repülőtér működésének, illetve esetleges bővítésének a közlekedés és a környezet szempontjából várható hatásait. A környéken lakók már így is rosszul viselik a repülők zaját. (sk)

XVIII. kerület ZENEKAR A kerületi zeneiskola diákjai által
alapított rockzenekar, a Cus-tom Made ma délután fellép
a Kondor Béla Közösségi Házban. (nvzs)

XIX. kerület Tárgyalnak Kispest vezetése megérti a wekerleiek helyzetét. Steinerné dr. Török Katalin polgármester már konzultál a fővárossal a megvalósítható megoldásokról a Határ út forgalmának csökkentése érdekében. (sk)

XX. kerület Iskola-évforduló Szakmai bemutatókkal, meghívott vendégek visszaemlékezéseivel, és jelenlegi diákjaik szórakoztató előadásaival egybekötött ünnepségen emlékeztek meg csütörtökön az Erzsébet Királyné Szakiskola fennállásának 50. évfordulójáról. (ka)

XXI. kerület Mint új korában Eredeti pompájában ragyog, és korszerű hangszigetelést is kapott a Csepeli Munkásotthon színházterme. A helyi védettségű épület színpadának felújítására, a székek cseréjére a jövő évben kerítenek sort. (vs)

XXII. kerület VIDÁMAN A „Lásd optimistán a világot” rajzpályázat kiállítása vasárnapig tart nyitva a Campona Központban. A gyerekeket szervezett programokkal várják napközben. (nvzs)

XXIII. kerület Hangzavar Zaj-szintmérést rendelt az önkormányzat a vasút menti területeken. A logisztikai központ kiépülése miatt ugyanis nagyon megnőtt a vasúti forgalom, és ezzel együtt a zaj is. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!