Hírek

2004.11.22. 00:43

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Adventi készülődés
A Budavári Városháza aulájában a hagyományoknak megfelelően az ünnepi készülődés során is rendeznek kulturális eseményeket. Az első adventi koncertre november 28-án délután négy órakor kerül sor. (vs)

II. kerület Szolgáltatás
Új, ingyenes szolgáltatással segít az önkormányzat a polgároknak. A jogi segítségnyújtás célja, hogy minél kevesebben váljanak a lakásmaffiaügyek áldozatává. (sk)

III. kerület KÉZÜGYESSÉG
A bábkészítés technikáját tanulhatják meg a gyerekek ma délután négy órától a békásmegyeri könyvtárban. Jövő hétre üdvözlőlap-készítést terveztek a szervezők. (nvzs)
IV. kerület Stadion Az újpesti önkormányzat átveszi a Szilá-gyi úti satdiont. A sportpálya jelenleg állami tulajdonban van, és az UTE használja. A kerület vállalta, hogy 15 évig sportcélra használja az ingatlant, és a klubnak önköltségi áron biztosítja a használatot. (fm)

V. kerület Emberi jogi bemutató
Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet ma a Közép-európai Egyetem Nádor utcai székházában egész napos bemutatót tart tevékenységéről. (ka)

VI. kerület ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ
Az egri kirándulási élményeik-ről számolnak be a résztvevők a Napfény Nyugdíjas Klub öszszejövetelén. A klubdélután időpontja november 26-án délután két óra, helyszíne a polgármesteri hivatal. (rv)

VII. kerület Romák
A cigányság helyzetéről tartanak előadást november 25-én az Erzsébet körút 42. szám alatt. Felszó-lalók: Teleki László romaügyi államtitkár és Farkas Jenő, a helyi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke. (kg)

VIII. kerület Lelki betegek
Súlyos problémákkal küzdő gyermekek keresik fel a józsefvárosi Nevelési Tanácsadót. A szakemberek szerint ennek oka az, hogy a kerületben közülük sokan rossz szociális körülmények között élnek, családjuk gondokkal terhelt, szüleiknek nincs munkájuk. (fm)

IX. kerület Népzeneklub
A Kosztolányi Kulturális Központban hétfő délután tartja rendezvényét a Magyar Népzene Klub. Közreműködik a Makotabinde zenekar. (ka)

X. kerület ÚJSZÜLÖTTEK
Egy ÁNTSZ által készített tanulmány szerint 2003-ban 1210 várandós anyát tartottak számon Kőbányán, 113 volt szociálisan veszélyeztetett. 2003-ban összesen 8296 egy év alatti kőbányai gyermek került nyilvántartásba, míg a fővárosban összesen 172 ezer 105 volt az egy év alatti gyerekek száma. A kőbányai kicsik hat százaléka szociálisan veszélyeztetett. (ia)

XI. kerület Jelzőrendszeres segítség
Jövőre Újbudán is kiépítik a jelzőrendszeres ház segítségnyújtást az idős, beteg emberek számára. A kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a rendszer felállításához szük-séges módosításokat. (tt)

XII. kerület Közmeghallgatás
A bolgár kisebbségi önkormányzat tart lakossági közmeghallgatást hétfőn délután 18 órától a hegyvidéki Művelődési Központban (volt MOM). (ka)
 
XIII. kerület Szabályozás
Az angyalföldi képviselők elfogadták a Vizafogó lakótelep iparosított technológiával épült lakóházainak és környezetüknek átfogó szabályozási koncepciójáról szóló javaslatot. (fm)

XIV. kerület KIÁLLÍTÁS
A Magyar Vitorlás Szövetség megalakulásának 75. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt a Közlekedési Múzeumban. A vitorlássport tárgyi emlékei december közepéig tekinthetők meg. (nvzs)

XV. kerület Köreink
Idén is láthatók a PeKH művészeti szakköreiben és művészeti táboraiban készült alkotások december 4-ig. (sk)

XVI. kerület Vélemény
Mennyire elégedett a Jókai utcai szakrendelő működésével, az ellátás színvonalával? Erre várja az önkormányzat a választ a kerület internetes oldalán. Az eredményt közzé teszik. (vs)

XVII. kerület Készülnek
December 11-én 15 órától tartanak karácsonyi előkészületeket a rákoscsabai Csigaházban. Gyermekműsor, kézműves játszóház várja az érdeklődőket. 17 órakor állítanak karácsonyfát a Csigaház udvarán. (sk)

XVIII. kerület FEKVŐRENDŐR
A kerület több pontján forgalomcsillapított övezeteket alakítanak ki. Pestszentimrén és a Glóriett-telepen december közepére fejezik be a munkákat. A Bókay-telepen a hónap végén már helyreáll a rend. (nvzs)

XIX. kerület Karbantartás
November 29-től december 19-ig karbantartási munkálatok miatt zárva tart a kispesti uszoda. Közel tízmillió forintért ez idő alatt elvégzik a légtechnikai berendezések korszerűsítését. (sk)

XX. kerület Kiállítás
Eddig nem látott érdekességet is bemutató helytörténeti kiállítás nyílt a Pesterzsébeti Múzeumban, a 2004-es Erzsébet-napok keretében. (ka)

XXI. kerület Karácsonyig beköltöznek
Újabb 43 önkormányzati bérlakás készült el Csepelen, amelyet karácsonyig elfoglalnak a lakók. A II. Rákóczi Ferenc úti bérlakásokkal együtt így összesen 116 lakással gyarapodott a csepeli lakásvagyon. (sk)

XXII. kerület FATELEPÍTÉS
Örökzöld fákat ültetett a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület a hétvégén a kerületi szabadidőközpont területén. A programon a Budafok–Tétény Múlt, Jelen, Jövő asztaltársaság is részt vett. (nvzs)

XXIII. kerület Megnyílt
Természetet ábrázoló képeiből megnyílt Havasi Ica festőművész kiállítása a Táncsics Művelődési Házban. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!