Hírek

2004.11.24. 00:32

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Jókai unoka
A Hírneves budai polgárok sorozat keretében halálának 25. évfordulója alkalmából Feszty Masára, Jókai Mór unokájára emlékeznek a Lánchíd Kör szervezésében a budavári önkormányzat aulájában.

II. kerület Összeül a testület
A kerületi önkormányzat képviselőtestülete november 25-én 10 órakor tartja novemberi rendes ülését a polgármesteri hivatalban. (vs)

III. kerület AGYTÁGÍTÓ
Akadémikusok és a legnagyobb informatikai cégek szakemberei vendégeskednek az Óbudai Tudásklubban csütörtökön. A matematika legújabb eredményeiről lesz szó a program keretében. (nvzs)

IV. kerület Buszöböl
Forgalmirend-változás lesz az Árpád úton, a nemrég nyílt bevásárlóközpontnál. A Geduly utcánál az Árpád úti be- és kihajtást jelzőlámpa segíti majd. Készül a 104-es és 121-es buszok megállójához az autóbuszöböl is. (fm)

V. kerület Kiállítás
Ma nyílik meg a Művészet–pénz, művészpénz, artistmoney című kiállítás a Nádor Galériában. Köszöntőt mond Steiner Pál, a kerület polgármestere. (ka)

VI. kerület Száztíz év
A Fővárosi Beszédjavító Intézet, Módszertani Intézmény és Óvoda fennállásának 110. évfordulója alkalmából ünnepi konferenciát tartottak tegnap a Benczúr szállóban. A rendezvényt Schiffer János főpolgármester-helyettes nyitotta meg. (vs)

VII. kerület Közmeghallgatás
Erzsébetváros önkormányzata közmeghallgatást tart november 30-án 17 órától az Almássy Téri Szabadidő Központban. Az érdeklődök kérdéseket tehetnek fel a kerület vezetőinek. (kg)

VIII. kerület Felzárkóztatás
A diszlexiás, azaz tanulási zavarokkal küzdő, sajátos nevelést igénylő gyerekeknek speciális fogalkozásokat tartanak fejlesztőpedagógusok a Somogyi Béla Általános Iskolában. Így ezek a gyerekek nem maradnak le társaiktól, és gondjaik nem okozzanak számukra hátrányt a későbbiekben. (fm)

IX. kerület Jelzőlámpa
Új csomópontot építenek a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél. A Soroksári úton, a Vágóhíd utca környékén ezért változott meg a forgalmi rend. Nem lehet a Soroksári útról közvetlenül felhajtani a hídra, s nem lehet a Nemzeti Színház felől kikanyarodni a Soroksári útra. (vs)

X. kerület KÉTSZÁZ CSERJE 
A Kápolna téri általános iskolások a szülők fóruma közreműködésével és a biológia-tanárnő irányításával kétszáz cserjét ültettek el. (ia)

XI. kerület Őszi záróprogramok
Pénteken műsoros estet rendeznek az Idősek Napja alkalmából az albertfalvai közösségi házban, másnap pedig repülő-, autó-, hajó-, helikopter- és vasútmodellbörzét tartanak ugyanott. Szombaton napközben az Őrmezei Közösségi Házban hobbi táncverseny, este nyolctól pedig Katalin-bál lesz. (tt)

XII. kerület Rajzpályázat
Több mint ezer alkotás érkezett a Budai Rajziskola és a Vizuális Kultúráért Alapítvány rajzpályázatára, melynek témája az athéni olimpia volt. A zsűri döntése alapján kétszázötven művet lehet megtekinteni a MOM Park mozijának előcsarnokában. (scs)

XIII. kerület Népsziget
Az angyalföldi képviselőtestület döntése szerint a Népsziget üdülő-, zöldterületű, turisztikai, erdő, valamint vasúti létesítmény elhelyezésére szolgáló besorolást kapott. A szigetet közművesíteni kell, illetve rendezni a tulajdoni, illetve telekhatár viszonyokat. (fm)

XV. kerület Zajvédelem
Árnyékolófal épül a Körvasút sor– Szent korona útja között. A határozat a kerület polgármesteri hivatalában megtekinthető. (vs)

XVI. kerület Szabályozási terv
Az András utca–Thököly út– HÉV-vonal és a lakóterületek közötti területek beépítésének feltételeit rögzíti az új szabályozási terv. A sashalmi  HÉV-megálló közelében  egy P+R parkolót alakítanak ki. (lma)

XVII. kerület Világháló ingyen
A Dózsa Művelődési Házban és a polgármesteri hivatal utcafrontján is ingyen lehet internetezni. (g)

XVIII. kerület Képzőművészeti pályázat
József Attila születésének centenáriuma alkalmából az önkormányzat a költő verseihez kapcsolódó műalkotás elkészítésére és alkotásainak több művészeti ágat felhasználó bemutatására írt ki pályázatot. (g)

XIX. kerület FELKÉSZÍTŐ
Az iskolába készülő óvodásoknak nyílt napot tartanak a Reménység Kéttannyelvű Keresztény Általános Iskolában szerdán. A gyerekeknek játékos programokat szerveznek. (nvzs)

XX. kerület Szűrővizsgálat
Ingyenes orvosi szűrővizsgálatot tartanak szerdán délelőtt 10 órától a Csili színháztermében. (ka)

XXI. kerület Kárenyhítés
A kerület lakói természeti csapás esetén az önkormányzattól kérhetnek segítséget. A támogatás maximum ingatlanonként kétmillió forint kamatmentes kölcsön. (vs)

XXII. kerület JUTALOM
Erkölcsi és anyagi elismerésben részesítik azokat az édesanyákat, akiknek öt vagy több gyereke teljesített katonai szolgálatot. Jelentkezni a kerületi önkormányzatnál vagy a hadkiegészítő parancsnokságnál lehet. (nvzs)

XXIII. kerület Biztonság
Hogyan tehetjük biztonságossá otthonunkat? Erről is tájékozódhatnak, akik pénteken ellátogatnak a Fekete István Általános Iskolába a közbiztonsági előadásra. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!