Hírek

2004.11.02. 01:54

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület EMLÉKTÁBLA A KÖNYVTÁRBAN
A Krisztina körúti kölcsönkönyvtár néhány hete vette fel Márai Sándor nevét. A polgármester, dr. Nagy Gábor Tamás ezt követően leplezte le a névadó emléktábláját az olvasóteremben. (vs)

II. kerület FELMONDOTT A TULAJDONOS
A Millenáris Parkban lévő játszótér területének tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést. November 3-án délután hat órakor lakossági fórumot tartanak a területet érintő változásokról. (vs)

III. kerület IFJÚ POLGÁRŐRÖK
Az Óbuda-Békásmegyeri Polgárőrség folyamatosan várja 10-14 éves fiatalok jelentkezését. Az alapképzés után, korosztályuknak megfelelő területeken részt vehetnek a polgárőrség munkájában, például a kerékpáros járőrözésben és a közterületi figyelőszolgálatban. (zsp)

IV. kerület ÁTALAKUL A KÖZÉTKEZTETÉS
A kerületi óvodás, iskolás gyerekek közétkeztetésére nyáron kiírt pályázat eredménytelen volt. A megismételt közbeszerzést követően, várhatóan decemberben köthetik meg az új szerződést. (vs)

V. kerület CIVIL IRODA
A Fővárosi Közgyűlés a Bárczy István utcában Civil Irodát nyit, hogy lehetőséget biztosítson a véleménynyilvánításra, közvetítő szerepet töltsön be a fővárosi civil szervezetek és az önkormányzat között. A helyiség felújítását követően két munkatárs várja majd a civil szervezetek képviselőit. (vs)

VI. kerület SZABADIDŐ
Több mint 160 intézmény, szervezet és magánszemély kapott idén anyagi segítséget a Terézvárosi Művelődési Közalapítványtól. A pályázat célja szabadidős, szakköri tevékenységek, közművelődési és művészeti programok támogatása volt. Összesen 6 millió forintot, pályázatonként maximum 100 ezret osztottak szét. Az elszámolási határidő hitelesített számlamásolatokkal és rövid tartalmi értékeléssel 2005. február 28. (rv)

VII. kerület VÁLTOZÁS
A budapesti lakóingatlanárak a harmadik negyedévben az inflációval azonos ütemben, 6,25 százalékkal emelkedtek.
Az átlagos kínálati négyzetméterárak egy év alatt 240 ezer forintról 255 ezer forintra nőttek. A pesti oldalon a legmagasabbra az Andrássy úton emelkedtek. (vs)

VIII. kerület KÖNYVTÁRI GYŰJTEMÉNYEK
A társadalomtudományi gyűjteményekről rendez tanácskozást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár november 4-én, csütörtökön délelőtt 10 órától. Az előadók olyan könyvtárak képviselői, amelyek a területen nagy hagyományú gyűjteménnyel rendelkeznek. A meghívottak bemutatják szolgáltatásaikat, és a korszerű technológiákat. (rv)

IX. kerület VÁSÁRLÁS
Az önkormányzat a Táblás u. 28–30. szám alatti 14 719 négyzetméter területű ingatlanból közterületi út kialakítására megvásárolt egy 4280 négyzetméter alapterületű részt negyvenmillió forintért. (vs)

X. kerület KIMONDOTT GONDOLAT
Kőbánya önkormányzata közmeghallgatást tart november 4-én a Pataky Művelődési Központ 1-es számú termében. (ia)

XI. kerület Kéznél volt a defibrillátor
Néhány napja az okmányirodában rosszul lett egy idős hölgy. A szeptemberben elhelyezett újraélesztő készüléket használatba vették. A készülék és kezelője jelesre vizsgázott segítségnyújtásból. (vs)

XIV. kerület KOSZORÚZÁS
Ünnepséget szerveztek a 125 éve született Tisza István emléktáblájánál, a Hermina úton a hét végén. Az emléktáblát épp egy évvel ezelőtt avatták fel. (nvzs)

XV. kerület Tisztasági hónap
Az októberi akcióban 11 oktatási intézmény vett részt. Az 1500 gyermek, felnőtt, pedagógus, szülő közel 1000 zsák szemetet gyűjtött össze. (vs)

XVI. kerület Hálózaton a lehetőségek
A kerületi polgármesteri hivatal honlapján ma már az érdeklődők megtalálhatják az aktuális pályázatokat is. (lma)

XVII. kerület Összefogás
A Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület kezdeményezte, hogy a gyorsvillamos tervezési munkáit még az idén, a kivitelezést pedig 3 év múlva kezdjék meg. Szorgalmazzák a korábbi gyermekorvosi ügyelet visszaállítását is. (tt)

XVIII. kerület ELHALÁLOZÁS
Életének 48. évében hosszú szenvedés után elhunyt Tihanyszegi Mária, a Dohnányi Ernő Zeneiskola igazgatója. A temetésen dr. Mester László polgármester, országgyűlési képviselő is részt vett. (nvzs)

XIX. kerület Egzotikus teák
Ezen a héten ázsiai, dél-amerikai és afrikai teakülönlegességekből rendeznek zenés kóstolót a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti könyvtárában. (sk)

XX. kerület Új járdák
Az önkormányzat ebben az esztendőben is folytatja járdafelújítási programját. Ősszel a Székelyhíd, Károly, Mátyás király, Nyáry Pál, Poprád utca és a Ritka köz kap új burkolatot. (lma)

XXI. kerület Nívódíj
Az önkormányzat decemberben ismét két arra érdemesnek átadja
a csepeli nívódíjat. A lakosság javaslatait várják november 12-ig olyan magánszemélyre, gazdasági társaságra, intézményre vagy civil szervezetre, aki, illetve amely szervezet a kerület érdekében huzamos időn keresztül végezett kiemelkedő szellemi vagy alkotói tevékenységével a kitüntetésre érdemes lehet. (vs)

XXII. kerület Avarégetés
A kerti hulladék és az avar égetését kizárólag november 30-ig engedélyezte helyi rendeletében Budafok-Tétény önkormányzata. Az égetést csütörtökön és pénteken 12 órától 20 óráig, valamint szombaton 7 órától 12 óráig szabad végezni. (kg)

XXIII. kerület Területrendezés
A képviselő-testület rendelete szerint a Helsinki út–Hold utca–MÁV által határolt területen ipari, kereskedelmi beruházásokat lehet megvalósítani. Épülhetnek raktárak, kereskedelmi egységek, irodák, bemutatótermek, szolgáltató épületek és szálláshelyek. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!