Hírek

2004.11.08. 01:50

Keresztül Budapesten

BAMA

II. kerület Póttagokat keresnek
A kerületi választási iroda a szavazatszámláló bizottságok kieső tagjainak pótlására új tagok, póttagok jelentkezését várja. A jelentkezők közül a választás napján résztvevőket az önkormányzat képviselő-testülete választja meg. (sk)

III. kerület KÉRDEZNEK
Kérdőív kitöltésével kérik a lakosság segítségét az Óbuda-Békásmegyeri Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció elkészítéséhez. A www.obuda.hu oldalon elérhető kérdések a kerületi szociális és gyermekjóléti-gyermekvédelmi ágazat megítélésére és a szükséges fejlesztések irányára keresik a választ. (zsp)

IV. kerület MECCSLABDA
Szilágyi „Öcsi” János (62) lelkes Újpest-szurkoló árverésre ajánlotta azt az aláírt labdát, amellyel 1974 áprilisában az Újpesti Dózsa és a Bayern München játszott. Szilágyi Öcsi és a licit célja az utánpótlás támogatása. (ia)

V. kerület Tűzvédelem
Harmincmillió forint értékű új tűzvédelmi berendezést adott át a Vadász utcai idősek otthonának Steiner Pál V. kerületi polgármester. A berendezés növeli az otthonban élő idős emberek biztonságát. (ka)

VI. kerület KITÜNTETÉS
„Terézváros szociális segítőjének” emlékéremmel tünteti ki az önkormányzat Dágány Ferencnét, a Terézvárosi Gondozószolgálat 1. számú Gondozási Központjának vezetőjét és Landesz Jánosnét, a szolgálat gondozónőjét. Az elismerést a Szociális Munka Napja terézvárosi ünnepségén adják át november 9-én, kedden délután 5 órakor a Benczúr Hotelban. (rv)

VII. kerület Épülettisztítás
A napokban fejeződik be a Rákóczi úti épületek letakarítása. A házakat vízzel és homokkal tisztítják meg a rájuk rakódott kosztól. A kerület ebben az évben több mint 30 millió forintot költ az épületek tisztítására. (kg)

VIII. kerület Ügyvezetői pályázat
A Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, Végh László lemondott tisztségéről. A poszt betöltésére pályázatot írt ki az önkormányzat képviselő-testülete. (ia)

IX. kerület HAJLÉKTALANFÜRDŐ
A Fővárosi ÁNTSZ ferencvárosi hajléktalanfürdőjében, a Gyáli út 5–7. szám alatt reggel 8-tól este 8-ig várják a hajléktalanokat. Az érdekeltek, amennyiben fertőzöttek, megszabadulhatnak itt ruha-, fej- és lapostetveiktől, illetve a rühtől. (rv)

X. kerület ÖRS VEZÉR TÉR 23.
A Zuglói Egészségügyi Szolgálat gyermekorvosi szolgálata ezen az új címen dolgozik januártól. Mogyorós László igazgató főorvos arra kéri
a VII., X.,, XIV., XVI., XVII. kerületi szülőket, hogy az új évtől a központi betegirányítóhoz forduljanak kérdéseikkel a következő telefonszámon: 469-4601. (ia)

XI. kerület Segítség gyengén látóknak
Holnap egy új nagyító készüléket helyeznek el a Bocskai úti ügyfélszolgálati irodán. Az olvasóberendezéssel a gyengén látó ügyfelek segítség nélkül elolvashatják a tájékoztatókat, és önállóan ki tudják tölteni a nyomtatványokat, illetve a készpénzátutalási megbízásokat. (tt)

XII. kerület Elmélkedés
Ingyenes tanfolyam keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Raja Yoga meditációs módszerrel hétfő délután 16 órától a hegyvidéki Jókai Klubban. (ka)

XIII. kerület Lakáshitel
Az önkormányzattól nyolc hónap alatt 137 társasház igényelt kamatmentes felújítási hitelt. Ezek közül 104 ház 200 milliót kapott. A kölcsön visszafizetésére kedvezményben részesülnek azok a társasházak, melyekben a tulajdonosok szociálisan rászorultak. (vz)

XIV. kerület RENDEZVÉNY
Vendéglátással egybekötött baráti beszélgetésre várják az érdeklődőket a Rózsafüzér Királynéja Domokos templomban november 18-án 19 órától. Simon András grafikusművész tart előadást. (nvzs)

XV. kerület Áhított bevételek
A kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala bevételeinek növelése érdekében nyolc ingatlanát árverésen szándékozik értékesíteni. A licitálásra november 11-én kerül sor. (zsp)

XVI. kerület Díjaztak
A XVI. kerületi művészek a kerületről című pályázat bírálóbizottsága Bak Péter Naplás-tavi grafikáját ítélte a legjobbnak. Csáti F. Tamás rákosszentmihályi vasútállomást ábrázoló képe és Pintér István Pál rákosszentmihályi Hősök terét bemutató alkotásával lett holtversenyben a második (lma)

XVII. kerület  Erzsébet-napi bál
November 13-án divatbemutatóval egybekötött Erzsébet-napi mulatságot rendeznek a Rákoskerti Művelődési Klubban. A bemutatón a Bartók Béla Zeneiskola és Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszaka tanulói által tervezett és festett selyemruhákat vonultatják fel a jövő nyári divat jegyében. (tt)

XVIII. kerület IMRE NAPOK
Az Imréket köszöntötték a pestszentimrei Közösségi Házban. A rendezvénysorozat szerdán kezdődött a nyugdíjasoknak szervezett programokkal, s a héten szombaton zárul a kerületi iskolák gálaműsorával. (nvzs)

XIX. kerület Szenvedélyes találkozó
Ötödik alkalommal rendezte meg a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház múlt hétvégén a szenvedélybeteg-segítők országos találkozóját. A konferencián a szakemberek a szenvedélybetegség kialakulásának okait kutat-ták. (sk)

XXI. kerület Közmeghallgatás
A Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete november 29-én 17 órakor közmeghallgatást tart a Radnóti Miklós Művelődési Házban. Kérdéseket, javaslatokat előre e-mailban várnak. (vs)

XXII. kerület Mondjon véleményt
A Polgármesteri Hivatal működéséről érdeklődik az önkormányzat. A kérdőívek a hivatal ügyfélterében tölthetők ki, de elérhetők internetes honlapról (www.bp22.hu) is. A kitöltött lapokat a hónap végéig kell visszajuttatni. (kg)

XXIII.  kerület Lombzsákok
Újra lehet féláron vásárolni a polgármesteri hivatalban olyan zsákokat, melyekbe a soroksáriak  összegyűjthetik az avart. A megtelt zsákokat elég kitenni a szemetes mellé, a kukásautó ingyen elviszi. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!