Hírek

2004.11.09. 01:40

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Látogatóban
a legidősebbeknél A kerület idősei közül többen nem tudnak személyesen részt venni a korosztálynak rendezett programokon. Nagy Gábor Tamás polgármester ezért a közelmúltban lakásukon köszöntött számos magas kort megért polgárt. (vs)

II. kerület Jégpálya Budán
A Széna téren, a buszpályaudvar mellett 30×15 méteres jégpálya nyílik december 15-én. Az üzemeltető tíz évre vette bérbe a területet. (vs)

III. kerület Fórum a neten
Tarlós István polgármester december 6-án 16 órától 18 óráig nyílt fórumot tart az önkormányzat honlapján. (vs)

IV. kerület
Pénz a civileknek
Összesen 37 civil szevezet nyert pályázaton pénzt az újpesti önkormányzattól. A legmagasabb összeg háromszáz, a legalacsonyabb ötvenezer forint volt. (fm)

V. kerület Bűnüldözés
A 22. Transzatlanti Konferencián ma Juhász Gábor belügyi államtitkár tart előadást a bűnözés és pénzmosás elleni fellépésről a városházán. (ka)

VI. kerület KEDVEZMÉNY
A Szépkorúak Klubjának tagjai kedvezményesen vásárolhatnak egyes terézvárosi üzletekben. (rv)

VII. kerület
Tiszta járdák
Az önkormányzat segítséget szeretne nyújtani a kerületi járdák tisztításához. Hunvald György polgármester tervei szerint, tisztítóberendezéseket adnának ingyen a kerület 1300 házának. (kg).

VIII. kerület Lakás fél áron
Az önkormányzat elengedi a lakásvételár-hátralékok felét azoknak, akik 2004. november 1. és december 31. között egy összegben kifizetik az így fennmaradt tartozást. (fm)

IX. kerület Régészet
Az Iparművészeti Múzeumban egzotikus kiállítás nyílt, amely az ókori Korea sírfestészetéből ad ízelítőt. A falfestmények a koreai Három Állam korából (i. e. 57–i. sz. 668) származnak Kogurja területéről. (ka)

X. kerület SZOCIÁLIS MUNKÁSOK
Demszky Gábor főpolgármester és Göncz Kinga miniszter szakmai elismerést ad át dr. Kurta Gábornénak, az egyesített óvodák vezetőjének november 11-én 14 órakor a Pataky Művelődési Házban. (ia)

XI. kerület Kerületi napok
A héten rendezik meg az újbudai napokat. A programokban szerepel helytörténeti kiállítás és zenei fesztivál. Szombaton városrészek közötti futóversennyel zárul az esemény. (tt)

XII. kerület Természetjárás
A Téri Ödön Turista Baráti Társaság ma este tartja élménybeszámolókkal egybekötött találkozóját a Virányosi Közösségi Házban. (ka)

XIII. kerület Virágos Angyalföld
A Virágos Magyarországért versenyben díjat kapott a kerület. Az elismeréssel járó két zöld növénnyel teli virágedényt a polgármesteri hivatal bejáratánál helyezték el. A kerületben az önkormányzat környezetszépítő tervei a lakosság aktív részvételével valósultak meg. (fm)

XIV. kerület Értesítők
Postázták a kerületi lakóknak a népszavazással kapcsolatos értesítőt. Aki eddig nem kapta meg, a választási iroda névjegyzéki munkacsoportjánál kérheti. (nvzs)

XV. kerület VETÉLKEDŐ
Idősek Ki mit tud?-ját szerveznek szerdától kezdődően négy napon keresztül a közéleti házban. Az elődöntőt holnap este nyolctól tartják. (nvzs)

XVI. kerület Újabb testvérváros
Rövid időn belül újabb testvérvárosa lesz a kerületnek. A kapcsolatfelvételt a Róma közelében fekvő Canistro kezdeményezte. (lma)

XVIII. kerület JÓTÉKONYSÁG
Ingyenes ruhaosztást tart szerdán a gyermekjóléti szolgálat. Az érdeklődők 12 és 16.30 között a Kondor Béla Közösségi Házban jelentkezhetnek. (nvzs)

XIX. kerület Felújításra váró panelok
A panelházak korszerűsítési és felújítási lehetőségeiről tartottak konferenciát a XVIII. és XIX. kerület szakemberei. A megbeszélésen a felújítások teljes körű előkészítéséről és lebonyolításáról esett szó. Magyarországon 1960 és 1989 között összesen 551 ezer paneltechnológiával készült lakást adtak át, melyek közül a régebbieknél már egyre megkerülhetetlenebb a részleges vagy teljes javítás. (fm)

XX. kerület Itt lesznek járdák
A XX. kerületi járdafelújítás a Székelyhíd, Károly, Nyáry Pál, Poprád utcákat, a Ritka közt és a Mátyás király teret érinti. (lma)

XXI. kerület
A Tudor Alapítvány pályázatot hirdet egy csepeli műhely alapítására. Az alapítvány célja a 8–9 éves, tehetséges, de nehéz családi körülmények között élő gyerekek készségfejlesztése, tanulmányi és kulturális támogatása, esélyegyenlőségük megteremtése. A műhely Csepel önkormányzatával együttműködve 2005 elején kezdi meg működését. (vs)

XXII. kerület Bevételre várva
Az önkormányzat a jövő évi költségvetési bevételek gyarapítása érdekében értékesítésre kínálja a kármentesítésre szoruló Tátra utca, Zagyva utca és Párhuzamos út által határolt területet.
A beépítetlen ingatlanok csak együtt eladók. (nvzs)

XXIII. kerület Viharkárok
Több mint 14 millió forintot fizetett ki az önkormányzat idén viharkárok helyreállítására. A kerület az emlékezetes júniusi vihar után hozott létre erre a célra egy pénzalapot. A legmagasabb összeg, amelyet kifizettek kétszázezer, a legalacsonyabb ötvenezer volt. Az erről szóló jelentést is tárgyalja ma a képviselő-testület. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!