Hírek

2004.11.10. 01:11

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Minőségirányítás
A budavári jegyző, dr. Horváth Tivadar tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy megkezdődött a hivatalban a minőségirányítási rendszer bevezetésére való felkészülés. (vs)

II. kerület Védett sporttelep
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Nyilvántartási és Tudományos Igazgatósága megindította a Pasaréti úti Vasas Sporttelep egyedi műemlékké nyilvánítását előkészítő eljárást. (vs)
 
III. kerület ELISMERÉS
A Szociális munka napja alkalmából öt kerületi dolgozót tüntet ki Tarlós István polgármester. Az ünnepséget a Csónakház Mulatóban tartják. (nvzs)

IV. kerület Segítség
A „Csengő Alapítvány a Pozsonyi Utcai Általános Iskola Gyermekeiért” számlájára összesen 906892 forint folyt be a polgárok adójának egy százalékából. Az összeget az iskola a játszóudvar felújítására, erdei iskola, valamint táborok támogatására és tanulók jutalmazására fordította. (fm)

V. ker.  Alkotói díj
Átadták az alkotói nagydíjakat képzőművészet, fotó, iparművészet, zene, irodalom és kulturális örökség kategóriában. A Magyar Alkotóművészek Egyesületének székházában Nagy Sándor, Tóth József, Kótai József, Eckhard Mária, Ilia Mihály és Normantas Paulius részesült az elismerésben. (ka)

VI. kerület PÉNZ ALAPÍTVÁNYOKNAK
Három alapítvány kapott a második fél- évre az önkormányzattól összesen 300 ezer forint támogatást. A Prófécia Alapítvány 100 ezer forintot, az Artemisszó Alapítvány 120 ezret, a Down Alapítvány 100 ezret kapott. (rv)

VII. kerület Bevonható engedélyek
Amelyik üzlet előtt az utcán alkoholt fogyasztanak, annak bevonhatják a működési engedélyét. A kerület vezetése határozottan kíván eljárni az ilyen ügyekben, miután a lakók rendszeresen panaszkodnak. (kg)

VIII. kerület Kutyapiszok
Tízezer forintra büntethetik a közterület-felügyelők a kerületben azokat, akiknél kutyasétáltatás közben nincs kis lapát és zacskó. A bírság kifizetését megtagadók ellen szabálysértési eljárás indul, s akár harmincezer forint is lehet a bírság. (fm)

IX. kerület Díj az oktatóknak
A Kenneth Rice amerikai üzletemberről elnevezett díjat tegnap adták át a budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületében. Az elismerésben az év kiemelkedő oktatói részesülnek. (ka)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!