Hírek

2004.11.15. 05:35

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Új szolgáltatás Az önkormányzat családsegítő és gyermekjóléti szolgálata új szociális szolgáltatással bővült. A támogató szolgálat a fogyatékkal élők (látás-, hallás-, értelmi és mozgássérült) helyzetén kíván segíteni. A szolgáltatási kör a személyi segítést, a szállítószolgálatot, az információnyújtást és a tanácsadást foglalja magában. (vs)

II. kerület Ovisfesztivál Zenei fesztivál lesz óvodásoknak a Marczibányi téri Kodály iskolában november 27-én 10 órakor. Az óvodásokat 3-5 perces egyéni és csoportos énekes-táncos produkciókkal várják. (sk)

III. kerület BESZÉLGETÉS Tarlós István polgármester december 6-án nyílt fórumot tart az önkormányzat honlapján.
A résztvevőknek előzetesen be kell jelentkezniük a honlapon (www.obuda.hu). (nvzs)

IV. kerület Pénz a civileknek Az Újpesti Társastánc Egyesület százötvenezer, az Újpesti Városvédő Egyesület pedig kétszázezer forintot nyert az önkormányzat civil alapjára benyújtott pályázaton. (fm)

V. kerület Népzenei vetélkedő A Lipót-napok keretében tartották meg vasárnap az élő népzenei hagyományok című pályázat döntőjét a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. (ka)

VI. kerület KÖSZÖNTŐ A Szépkorúak Klubjának tagjait köszönti az önkormányzat ma délután 3 órakor a Városligeti fasor 44. szám alatti Édosz-székházban. Ez már a harmadik alkalom, hogy a kerület ünnepélyesen köszönti a 60 éven felüli terézvárosi polgárokat. A jelenlévőknek Kovács Kati ad koncertet. (rv)

VII. kerület Görög kapcsolat Testvérvárosi megállapodást kötött Szalonikivel az erzsébetvárosi önkormányzat a közelmúltban. Hunvald György kerületi polgármester szerint, görög segítséggel sikeresebben pályázhatnak uniós forrásokra is. (kg)

VIII. kerület Jótékonyság Gyermekek a gyermekekért címmel jótékonysági célú hangversenyt tart a józsefvárosi zeneiskola
november 15-én 19.30 órakor a Szent József-plébániatemplomban.
Szeretettel várják a kerület lakosait, hogy támogassák a hátrányos
helyzetű kerületi gyermekek üdültetését. (fm)

IX. kerület e-hivatal Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter is részt vett a Ferencváros elektronikus önkormányzatának bemutatásán a ferencvárosi polgármesteri hivatalban. Az új technológiának köszönhetően a jövőben gyorsul az ügyintézés. (ka)

XI. kerület Márton Őrmezőn libatort tartottak a hét végén.
A mulatság csepűrágó stílusban előadott vásári komédiával kezdődött, majd libajelmezbe öltözött őrmezeiek mérték össze erejüket és szépségüket. (tt)


XII. kerület Ajándékok Megtanulhatják a természetes anyagból készült karácsonyi ajándékok készítését a hétfőn délutáni foglalkozásokon.
A Virányosi Művelődési Központ felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár az alkalmakra. (ka)

XIII. kerület Lakásmaffia Ingyenes tájékoztatást nyújt az Angyalföldi Vagyonkezelő Rt. arról, hogy egy lakáscserénél, illetve adásvételnél mire kell odafigyelni. A tájékoztatót minden csütörtökön a Béke téri ügyfélszolgálati irodában tartják. (fm)

XIV. kerület ÉVFORDULÓ Száztizenegy éve élnek vízilovak az állatkertben. Jónás, az első víziló 1893-ban érkezett Budapestre. (nvzs)

XV. kerület JÁTSZÓTEREK A rákospalotai Karácsony Benő parkba egy több generáció igényeit kielégítő játszóteret terveznek. A Közvágóhíd téren a hintákat az EU-szabványnak megfelelőkre cserélik. (zsp)

XVI. kerület Megemlékezés November 22-én koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a külkereskedelmi főiskolán. A tanintézmény épületében tartották fogva egykor Nagy Imrét
és társait. (lma)

XVII. kerület Alapkő Lerakták a Hősök terei általános iskola alapkövét. A 1,5-2 milliárd forintos beruházás első lépésénél jelen volt a kerületi önkormányzat vezetője, dr. Nagy István polgármester is. (sk)

XVIII. kerület DÍSZÍTÉS November 30-ig lehet még jelentkezni az önkormányzat képzőművészeti pályázatára. A közintézmények belső tereinek megtervezése a feladat. (nvzs)

XIX. kerület Változások Elfogadták a jövő évi költségvetési koncepciót, pályázatokról és támogatásokról is döntöttek a kispesti képviselők. (sk)

XX. kerület Dalkör Népdalkör várja szerda este 18 órától a dalolni vágyó gyermekeket és felnőtteket a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Útvonal-módosítás Több kérelem és javaslat érkezett az önkormányzathoz, amely a 71-es autóbusz jelenlegi, igen tekervényes nyomvonalát kifogásolta. A BKV akkor végez módosítást, ha ezt a lakosság többsége támogatja. A véleményeket ma még el lehet juttatni a hivatalba. (vs)

XXII. kerület FOGADÓNAP Nyílt napot tartanak három önkormányzati idősek házában november 23-án. A program célja a klubok tevékenységének bemutatása. (nvzs)

XXIII. kerület Fásítottak, takarítottak A takarítási nap során 90 köbméter szemetet és 1665 kiló veszélyes hulladékot szedtek össze a soroksári lakosok. Az önkormányzat 370 fát és 1800 cserjét
ültetett. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!