Hírek

2004.11.08. 01:18

Időben kell felkészülni oltással az influenzára

Tóth T.

Az elmúlt napokban tíz fokkal esett a hőmérséklet. Az évnek ebben a szakában jelentkeznek az influenza tünetei. A fővárosban már két hete működik az influenzafigyelő szolgálat. Eddig csupán néhány beteget jelentett, mégsem árt megelőzni a betegséget.

Az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat fővárosi intézetének járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy a háziorvosoknak már kiosztottak 250 ezer adag influenza elleni védőoltást.

Dr. Jakab Dezső felhívta a figyelmet arra, hogy a fokozott kockázati csoportokba tartozóknak idén is ingyenesen beadják az oltást a rendelőkben. Ide a krónikus betegek, a hatvan éven felüliek, a szociális és egészségügyi intézményekben tartósan gondozottak, az egészségügyi dolgozók és egyes rendvédelmi szervek munkatársai tartoznak. Akik szeretnének vásárolni védőoltást, azok 4-5-féle oltóanyag közül választhatnak. Valamenynyit 1000 forint alatti áron meg lehet vásárolni. Tavaly a november elejétől márciusig tartó „influenzaszezonban” 70 ezer embernek volt influenzaszerű megbetegedése a fővárosban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!