Hírek

2004.11.12. 01:37

Hol a szíved, ott a kincsed, amit keresel

Amikor a szocializmus utolsó évtizedében megépült a káposztásmegyeri lakótelep, harmincezer embernek lett új otthona. Egyedül a lélek házáról feledkeztek meg.

Izing Antal

[caption id="" align="alignleft" width="178"] A család a templom előtt. A toronycsillagban emlékül a káposztásmegyeri gyülekezet története és mostani névsora található.
[/caption]A templomot egyházuk, holland és brit testvérgyülekezetek, az állam és a káposztásmegyeri gyülekezet segítségével építik. Két év múlva lesz kész, legjobb esetben. Zámbó András szerint nem is a templom, hanem a gyülekezet épülése a lényeg.
A szomszéd katolikus közösség egymillió forinttal járult hozzá a református templom építéséhez. A plébánia alagsorát Tomka Ferenc katolikus atya kölcsönadta szaktársának. Mert egy az Isten. S mert egy lelki (építés)vezetőnek dolgozószoba is kell. Hajnalka (32) és András (41) mindketten református lelkészek. Hajni harmadik gyermeküket várja. Szeretik egymást, szépek, fiatalok és jók. A Zámbó házaspár ötszáz emberrel áll lelki kapcsolatban. Csere Gábor hitoktatóval, aki a gyülekezet alapjait lerakta, az örök élet dolgai mellett a hétköznapi gondokban is szoktak segíteni. Van, akit a rezsihátralék miatti utcára kerüléstől mentettek meg, írástudóhoz méltón. Boldogan beszélnek a lakótelepi srácokról, akik megtértek. A betonrengeteg szélén megszerethető templom épül. Teázó, klub, teakonyha, tanácsterem, lelkészlakás is lesz. A templom kirakata, Káposztásmegyer felé kinyújtott karja lesz a készülő könyvesbolt.
Zámbóné Ivanincs Hajnalka a lényeget abban látja, hogy legelőször is az Isten országát kell megkeresni. Ha már az megvan, minden egyéb megadatik. Sokan még nem hiszik el e sorrend helyességét, pedig ez az első és legfontosabb dolgunk. Azután tényleg mindent megkapunk. Ahol a szívünk, ott a kincsünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!