Hírek

2004.11.03. 06:38

Hírsáv

BAMA

Kicserélték a lett EU-biztos-jelöltet
Lettország új jelöltet állított kedden egy tapasztalt kormányzati tisztviselő és diplomata, Andris Piebalgs személyében a José Manuel Durao Barroso vezette új Európai Bizottságba. A 47 éves Andris Piebalgs korábban oktatási és pénzügyminiszter volt.
 
Robbantásos merénylet iraki olajvezeték ellen
Az eddigi legnagyobb szabotázsakciót hajtották végre Irakban az északi olajmezők vezetékrendszerén hétfőn. A robbantások nyomán leállították a fővezetéken az olajszállítást Törökország felé.

Meggyilkolták Vincent van Gogh késői rokonát
Megkéselték és lelőtték kedd reggel Amszterdamban Theo van Gogh holland író-filmrendezőt, aki a közelmúltban iszlámot bíráló tévéfilmsorozatot készített, továbbá filmet forgatott a populista Pim Fortuyn két és fél évvel ezelőtti meggyilkolásáról. A 47 éves Theo van Gogh a világhírű festőművész Vincent van Gogh testvérének, Theónak az ükunokája volt. Gyilkosát tűzharcban fogta el a helyi rendőrség, a tettes és egy rendőr megsebesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!