Hírek

2004.11.22. 08:45

Hírsáv

BAMA

A pénzügyminiszter szerint nem problémás az eva
Draskovics Tibor kijelentette, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) nem elfogadhatatlan az Európai Unió számára. A pénzügyminiszter hozzátette: az EU illetékes bizottsága még nem tárgyalta meg az eváról kapott információkat, így álláspontja sem lehet arról. (hl)

Jövőre értékesítik a Balaton Tourist Rt.-t
Kalapács alá kerül a Balaton északi parti kempingjeit kezelő Balaton Tourist Rt. A Veszprém megyei közgyűlés döntése nyomán március 1-jéig készítik el a pályázati kiírást. (hl)

A varsói tőzsdén is forog majd a magyar olajcég
A Mol részvényeinek kereskedése december első felében indul a varsói értéktőzsdén. A Mol ezzel megerősíti elkötelezettségét a lengyel piac iránt. A Budapesti Értéktőzsde mindezek ellenére a Mol részvényeinek elsődleges piaca marad. (hl)

A vagyonkezelő szerint jól adták el a tankönyvkiadót
A Láng Rt. több mint félmilliárd forinttal többért veszi meg a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt.-t, mint annak felértékelt piaci értéke – szögezte le az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke ugyanis azt állította, hogy a nyertes Láng Rt. 3,2 milliárdjánál egymilliárddal többet is ajánlottak. (hl)

Elektronikuslevél-áradat a Microsoft alapítójának
Bill Gatesnek, a Microsoft alapítójának küldik messze a legtöbb elektronikus levelet a világon. Az évek óta leggazdagabb emberként nyilvántartott Gates naponta több mint négymillió e-mailt kap, ami egy év alatt másfél milliárd levelet jelent. (hl)

Egyre népszerűbbek a dunai hajós társasutak
Magyarországra idén 120 ezer olyan vendég érkezett a Dunán kabinos hajókon, akik legalább egy éjszakát töltöttek nálunk. A folyón 20 hajóstársaság működik, 84 kabinos hajójukkal 275 ezer vendéget utaztattak. Egy egyhetes út egy főre vetítve átlagosan 375 ezer forintba kerül. (hl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!