Hírek

2004.11.08. 01:29

Hideg vagy meleg a kórterem, mi újság a hullakamrákban?

Izing A.

A Fidesz-MPSZ pesterzsébeti képviselőcsoportja közleményt adott ki. Eszerint az önkormányzat határozatban szólítja fel a fővárost a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház ablakainak szigetelésére. A Fidesz állítása szerint a kórtermekben 16 Celsius-fokos hőmérséklet is előfordul. 

A másik határozat a hullakamrákkal kapcsolatos. Ebben arra szólítják fel az igazgatót, hogy a Fővárosi Temetkezési Intézet segítségével gondoskodjék az elhunytak méltó elhelyezéséről.

Komoróczy László alpolgármester a Reggelnek elmondta, hogy egy képviselő kérdést tett fel az ablakokról. Ezután határozatokat hoztak. Komoróczy elmondta, hogy idén sürgősségi ellátást, nyolcvanmilliós új fűtőközpontot alakítottak ki, és hatágyas helyett ötágyas kórtermeket terveznek. Az alpolgármester a holttestekkel kapcsolatos egy évvel ezelőtt kitört botrány kapcsán is nyilatkozott. Komoróczy biztos benne, hogy a kórház mindent megtesz az emberi jogok tiszteletben tartásáért.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!