Hírek

2004.11.17. 06:47

Ha ilyen büdös a fej, a hal milyen szagú?

Izing Antal

Ezer négyzetméteres csarnok, száznyolcvanhét tonna hulladék. A raktár és Rákospalota szélső házai közt százötven méter a távolság. A raktár olyan anyagokat is befogadott, amelyekre nem volt engedélye. Leégett, és a tüzet stílusosan részben tiltott anyagok okozhatták. Az akkori tűzből halogén ment füstbe. Melyből dioxin lett, amelyből nincs olyan kevés, amely ne lenne rákkeltő.

Jelentős környezetszennyezés nem történt – mondták a sajtóelhárítók. Dübörgött a Csernobil-tünetegyüttes, álmukból felriadva, az ágyban felülve is ez az első szavuk: urai vagyunk a helyzetnek. De a dioxinra mind a mai napig nem mért rá senki Palotán!

Miért? Közben a környezetvédelmi felügyelőség megbüntette a céget. Négy, tehát négy teljes héten át nem vihet éghető veszélyes hulladékot a telepére további lépésekig.

Fejétől büdösödik a hal. Ha pedig a fej Budapest, és ilyen a szaga, milyen büdös lehet a hal? Költői kérdés, vidéki vagyok. Jó egészséget mindannyiunknak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!