Hírek

2004.11.08. 07:45

Győzött Bokszhercegnő

Ismét megmutatta dr. Csábi Bettina, hogy miért becézik Bokszhercegnőnek. A WIBF-GBU szervezet világbajnoknője magabiztosan győzte le a keménységéről híres Cathy Brownt.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Csábi Bettina (jobbra) sikerének egyik titka az volt, hogy tartózkodott a belharcoktól kihívója, a brit Kathy Brown elleni szentesi címmérkőzésen
[/caption]Mind a tíz menetet végigöklözte a két hölgy a hét végi szentesi gálán. A címvédő Bokszhercegnő a második menetben bal könyökében  sérülést szenvedett, de ez sem akadályozhatta meg a győzelemben. Magabiztosan kerekedett felül egykor örömlányként dolgozó angol ellenfelén.

– A meccsen is éreztem, hogy megrándult a könyököm, mára pedig még jobban kijött a fájdalom – mondta a találkozó másnapján Csábi. – Nem tudtam kinyújtani a kezem, s sokáig kellett keresnem a távolságot. Brown azt nyújtotta, amit vártam tőle, agresszíven bokszolt. Ugyanakkor ő volt eddig a legsportszerűbb ellenfelem, minden szabálytalanságáért elnézést kért.

Csábi huszonkettedik győzelmét aratta. Vereség és döntelen továbbra sem rontja a mérlegét. Legközelebb jövő februárban léphet szorítóba a legeredményesebb magyar ökölvívónő, akire igencsak ráfér a pihenés.
– Ez év februárja óta hat mérkőzésen szerepeltem, ebből három címvédés volt – nyilatkozta Bokszhercegnő. – Idén még nem sikerült kipihenni magam. Most végre lesz rá alkalmam.

Hóhér kisvilágbajnoki címet nyert Szentesen

A szentesi gála másik címmérkőzésen Nagy „Hóhér” József és Kai Kauramäki csapott össze. A szurkolók némi csalódására Hóhér a vártnál könnyebben szerezte meg az IBF szervezet betöltetlen középsúlyú kisvilágbajnoki címét. A mérkőzést már a második menetben beszüntették, miután a szemsérülést szenvedő finn ellenfél egy balhorog után a földön maradt. A Felix-Promotion bokszolója nyolcadik profimecs- csén nyolcadik győzelmét aratta.

Hidvégi György Las Vegasban bunyózhat

Balzsay Károly és Hidvégi György is szorítóba lépett hét végén. Balzsay második profi- meccsén gyorsan nyert a németországi Riesában. Ellenfelét, a francia Sahlit a második menetben leléptették. Hidvégi harmadik profitalálkozóján hat menetet bokszolt Angliában, s egyhangú pontozással verte a brit Odint. Hidvégi ma az Egyesült Államokba utazik. November 27-én a profiboksz szentélyében, a Las Vegas-i MGM Grand Hotelban bokszol felhozó mérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!