Hírek

2004.11.02. 02:29

Golffal törtek be a Tescóba

A Tescóban lévő ékszerüzlet ajtaját betörték a Golffal, úgy, hogy előtte végigszáguldottak a nagyáruház folyosóján. Mire a biztonsági szolgálat észrevette a betörést, már ki is hajtottak zsákmányukkal az épületből, és eltüntek.

Szemán László

– Az elkövetők hétfőn hajnalban, 4 óra 14 perckor a Tesco hátsó biztonsági kapuját befeszítették, majd gépkocsival behajtottak az áruházba. Ott az ékszerstand rácsozatát az autóval betörték, és elvitték az ékszereket – mondta el Hortobágyi István őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A betörésről az áruház biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget. Az őrség mire észrevette a betörést, a bűnözők már kifelé száguldottak az áruházból a VW Golffal. Értesülésünk szerint az elkövetők legalább ketten voltak és közel ötvenmillió forintnyi arany- és ezüstékszert vittek magukkal. A biztonsági kamerák felvételeit még tegnap délelőtt értékelték, állítólag a Golf rendszámát ismerik, ám a bűnözők fején kámzsa volt. A kamerák felvételeit nyomozati érdekből egyelőre nem teszik közzé.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók érdeklődésünk után úgy döntöttek, hogy záros határidőn belül felveszik a kapcsolatot a Pest megyei kollégáikkal. 2004. február 12-én hajnali 2 óra 50 perckor a kecskemétihez kísértetiesen hasonló módon törtek be ismeretlenek, legalább ketten a fóti Cora áruházba. Az áruház dupla biztonsági üvegajtaját egy álcaszínűre festett GAZ–69-es terepjáróval betörték. Végigszáguldottak az áruház folyosóján, majd az OTP előtt megálltak. Elvágták az ATM pénzváltó-automata vezetékeit, a gépet a GAZ-zal felborították, ám elvinni nem tudták. Így elmenekültek. A Budakeszi Rendőrkapitányságon megtudtuk, hogy van már gyanúsított-jelöltjük, ám perrendszerűen még nem tudják bizonyítania a betörést. Ennek ellenére azonosságokat keresve összehasonlítják a fótit a kecskeméti betöréssel.
[caption id="" align="alignleft" width="259"] A Cora áruház kameráinak felvételein jól látható, ahogy a volt szovjet hadseregnél használatos parancsnoki terepjáró végigszáguld a folyosókon.
[/caption][caption id="" align="alignleft" width="260"] Az egyik betörő is feltűnik a felvételeken. Terepszínű katonai gyakorlóruhában és kámzsában van. A testalkata azonban árulkodó.
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!