Hírek

2004.11.18. 00:38

Gera és Kovács góljával győzött a magyar csapat

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="238"] Torghelle Sándor, a Crystal Palace csatára ezúttal harciasságával tűnt ki a máltai világbajnoki selejtezőn
[/caption]Az első nagy lehetőség a házigazdák előtt adódott: a 7. percben Woods fejesét bravúrral védte Király. A másik oldalon Torghelle kapáslövése elkerülte Haber kapuját. A bizonytalan kezdés után játékba lendült a magyar válogatott. A 19. percben Waltner elől nehezen tisztáztak a máltai védők, a felszabadítás azonban nem sikerült.

A labda Dárdai elé került, akinek 20 méteres bombáját szögletre ütötte a hazaiak kapusa. A 26. percben Huszti 17 méteres szabadrúgása után a labda centiméterekkel kerülte el a kaput. Fél óra elteltével visszaesett a magyar válogatott. Játékosaink képtelenek voltak megtartani a labdát, a máltaiak nagy akarással futballoztak és mezőnyfölénybe kerültek.

Szerencsére a magyar ellentámadások így is nagyobb veszélyt jelentettek kapura, mint Málta csapatának kísérletei. A 36. percben Waltner lövését még védte a kapus, de a 39. percben már Haber is tehetetlennek bizonyult. Gera, Torghelle, Gera volt a labda útja, és a magyar csapat kapitánya 12 méterről ballal a jobb alsó sarokba csavart (0-1).

Szünet után a máltaiak kezdtek jobban. A 49. percben Briffa szögletét Mifsud lőtte kapura, ám Király kapufára ütötte a labdát. Az 58. percben viszont növelhette volna előnyét a magyar válogatott. Gera ívelt középre, Waltner azonban 7 méterről, jó helyzetből mellé fejelt. Nem sokkal később Huszti buktatásáért megítélt szabadrúgás után ide-oda pattogott a labda a hazaiak kapujának előterében, végül Gera félfordulásból a kapufa mellé lőtt. A 67. percben ismét Gera volt a főszereplő, ezúttal azonban negatív értelemben.

Sípszó után elrúgta a labdát, ezért a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot. Ez azt jelenti, hogy a legközelebbi világbajnoki selejtezőn, Bulgária ellen nem léphet pályára. Veszélyesebben játszott a magyar válogatott. A 72. percben Waltner két szép csel után Hajnal elé továbbított, ő viszont 14 méterről a kapufát találta telibe.

A rendes játékidő végén előbb Lipcsei szabadrúgását védte a hazaiak kapusa, majd Kovács Péter fejelt 7 méterről fölé.
A hosszabbításban, a találkozó 93. percében egy ellentámadás végén Dárdai átadásából Kovács Péter eldöntötte a meccset: betalált Haber kapujába (0-2).

Mindez azt jelentette, hogy a magyar válogatott Málta ellen megszerezte első idegenbeli győzelmét a mostani világbajnoki selejtezősorozatban.

Málta–Magyarország 0-2 (0-1)
Málta:
(1-4-4-2)
Haber
Ciantar
Azzopardi
Said
Briffa
Dimech
Giglio
Agius
(Barbara, 86.)
Mattocks
(Galea, 60.)
Woods
(Cohen, 74.)
Mifsud
Szövetségi kapitány:
Horst Heese

Magyarország:
(1-4-4-2)
Király
Fehér Cs.
Stark
Juhász R.
Huszti
Rósa D.
(Gyepes, 92.)
Dárdai
Gera
Hajnal
Torghelle
(Kovács P., 67.)
Waltner
(Lipcsei, 79.)
Szövetségi kapitány:
Lothar Matthäus

Ta’ Qali, 3000 néző.

Játékvezető: Asumaa (Mantere, Livavainen) mindhárom finn.
Gólok: 0-1 Gera (39. p.), 0-2 Kovács Péter (93. p.).
Sárga lap: Said, (25.), Gera (67.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!