Hírek

2004.11.05. 07:55

Ferguson legprecízebb támadója

Szabó Tamás

Sir Alex Ferguson nem fukarkodott a jelzőkkel. A Manchester United menedzsere nemes egyszerűséggel minden idők legjobb támadójának titulálta Ruud van Nistelrooyt. Nem véletlenül, ugyanis a holland csatár a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján négy gólt rúgott a Sparta Prahának, s csapata 4-1-re nyert.

Ehhez hasonló teljesítményre a BL-ben korábban hárman voltak képesek. Marco van Basten 1992-ben négyet lőtt a Göteborgnak, Simone Inzaghi 2000-ben ugyancsak négyet a Marseille-nek, míg tavaly ősszel a horvát Dado Prso szerzett ugyanennyit a Deportivo ellen. „Ő a legjobb, a legprecízebb befejező csatár, aki valaha is játszott a Manchester Unitedben – dicsérte játékosát Ferguson. – Rászolgált arra, hogy egy napon emlegessék Cruyff-fal, di Stefanóval, Müllerrel vagy Puskással. Minél többször kell őt helyzetbe hozni, a kapu előtt igazi ragadozóként viselkedik.”

Van Nistelrooy valóban érzi a kaput. Statisztikája egészen elképesztő, a PSV-ben szerzett találataival együtt 45 nemzetközi klubmérkőzésen 41 gólt szerzett. A holland ennek ellenére is szerény maradt, a Sparta elleni négy gólját is visszafogottan kommentálta. „Nem lőttem volna négy gólt, ha a társaim nem segítenek – magyarázta a holland menő.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!