Hírek

2004.11.17. 07:15

Felmentés bilincsbe verve

Három rendőr vigyázott a vádlottra, aki öt ügyvéddel védte magát. A letartóztatott Tasnádi mindvégig ártatlannak vallotta magát.

Nagy Eszter Dóra

Bűncselekmény hiányában felmentette a Pesti Központi Kerületi Bíróság Tasnádi Pétert az adócsalás vádja alól. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A vád szerint a vállalkozó átruházta
II. kerületi, szemlőhegyi ingatlana tulajdonjogának egy részét a saját cégére.

Ezt a szerződést viszont később megsemmisítették és visszaállt az eredeti állapot. Ám adóbevallásában nem szerepeltette a bevételt, ami után 248 millió forint személyi jövedelemadót kellett volna fizetni.

– Nincs nekem 250 forintom se, nemhogy 250 millióm – mondta a bíróságon Tasnádi.

A vádlott mindvégig ártatlannak vallotta magát, és azt hangoztatta, hogy fogalma sincs, mi történik körülötte. Ő nem követett el bűncselekményt.
A vállalkozó érdekeit öt védő képviselte. Köztük ügyvédjelöltként a saját fia, Tamás. A védők csoportja mellett három rendőr jelent meg mellette, köztük egy géppisztolyos őr.

A bíróság szerint Tasnádi tulajdont és nem vagyont szerzett az ingatlanon, így nincs adófizetési kötelezettsége. Ezt csupán illeték terhelné, de ebben az ügyben erről sem beszélhetünk. A felek ugyanis rögzítették a vádbeli szerződésben, hogy a tulajdonjog kérdését később rendezik.

A felmentett vállalkozót bilincsben vitték ki a tárgyalóteremből, mivel közveszély-okozás miatt előzetes letartóztatásban van. Október 6-án fogták el, miután egy volt rendőrtiszt terepjáróját felgyújtották a főváros XIII. kerületében. Azzal gyanúsítják, hogy a bűncselekménynek ő volt a felbujtója.

Előzetes letartóztatását februárig hosszabbították meg. Érdekesség, hogy a nyilvánosság előtt korábban sokat szereplő vállalkozó ezúttal nem járult hozzá, hogy felvételeket készítsenek róla.

Tasnádi május 1-jén szabadult kedvezménnyel négy és fél éves börtönbüntetéséből. Akkor a Legfelsőbb Bíróság adócsalás, illetve felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt találta bűnösnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!