Hírek

2004.11.08. 06:51

Enyhén növekedett a lakásépítési kedv

Folytatódott a lakáspiaci konjunktúra a harmadik negyedévben.

N. Zs.

Az átadott lakások száma elérte a megújuláshoz szükséges negyvenezres határt. Az újonnan kiadott építési engedélyek alakulása pedig azt jelzi, hogy a következő években is az ideihez hasonló kapacitásokkal működhet az ágazat, derül ki a Világgazdaság összeállításából.

A növekedés az idén a fővárosban a legdinamikusabb, de a vidéki városokban és a községekben is jóval több lakásra adnak ki használatbavételi engedélyt, mint tavaly. A harmadik negyedévben átadott lakások egy részéhez már feltehetően a szigorított lakáshitel-kondíciók mellett jelentkezett a kereslet, ami arra utal, hogy a lakosság részéről nem fenyeget a lakás-piac összeomlása. Ezt feltehetően a devizahitelek széles körben való megjelenése is biztosítja: az új lakáshitelek területén az államilag támogatott forinthitelek népszerűsége folyamatosan csökken a kedvezőbb kondíciójú, de jóval kockázatosabb devizahitelek javára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!