Hírek

2004.11.11. 01:36

Elölről kezdik Bácskai János ügyét

Nagy Eszter Dóra

Bácskai Jánosnak, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetőjének bűnösségét új eljárásban vizsgálja a bíróság. A dandártábornokot azzal vádolják, hogy beosztásával visszaélve, iratok eltüntetésében segített Kulcsár Attilának. Bácskai államtitoksértés miatt is bíróság elé állt, ám ebben első fokon felmentették. Ártatlanságát ebben a pontban is újra bizonyítania kell.
A Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanságra és hosszadalmas bizonyításra hivatkozva dobta vissza az eljárást. A bíróság indoklásában kifejtette: szükséges Kulcsár Attila meghallgatása, és az eddig beidézett tanúk visszahívása. Utalt arra is, hogy az álbróker és a tábornok lehallgatott telefonbeszélgetései nem használhatók fel bizonyítékként.
Az egy éve húzódó ügyet a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa tárgyalhatja. A per azért kerül vidékre, mert az első fokon eljáró bíró a tárgyalások szünetében irodájában fogadott több tanút.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!