Hírek

2004.11.26. 07:32

Elhízás elleni kosárlabda

Harminc mérkőzés óta őrzi bajnoki veretlenségét a női kosárlabda NB I/B csoportjában szereplő Monor együttese, mely a legutóbbi sorozatban aranyérmes lett ebben az osztályban, ám nem kívánt a profik közé lépni...

Árvay Sándor

– Szakmailag arcátlanság lenne, anyagilag pedig felesleges terheket jelentene támogatóinknak, ha felvállalnánk a legmagasabb osztályban való indulást – vélekedik Lukács Sándor, aki Vladár Csaba segítségével irányítja a monori hölgyek edzéseit immár hét esztendeje. – A csapat zöme fiatal anyuka, gyermekeket nevelő családanya, kiknek a mozgás, a játék szeretete és a szórakozás a lényeg. Fogalmazhatok úgy is: az elhízás ellen sportolnak. A profikhoz képest alig edzünk, általában hetente kétszer gyakorlunk. Lehet, hogy rutinból tudnánk egy-két meccset az A csoportban is nyerni, de sem a játékosaimnak, sem a kosárlabdázásnak nincs erre szüksége. Ami pedig az anyagiakat illeti: az évi hárommillió, amit az önkormányzat és néhány helyi vállalkozó jó szándékú segítségeként kapunk, éppen arra elég, hogy a B csoportos utazásainkat és kiadásainkat fedezhessük.
Idestova egy esztendeje, hogy hivatalos mérkőzésen legyőzőre talált a Monor: tavaly december 28-án a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a sorozat későbbi nyertese, a Szolnok búcsúztatta a gárdát, ám bajnoki meccsen legutóbb hibátlan volt a mérleg, s a mostani kiírásban is száz százalékos az együttes.
A monori női együttes 1994-ben nyerte meg az NB II-es bajnokságot, majd fokozatosan kapaszkodott egyre feljebb az NB I B osztályban. A fővárosi szakosztályok sorozatos megszűnésének kezdetekor jól jött a monoriak befogadó szándéka - a mostani együttesben is sok egykori éljátékos választja a versenyszerű levezetés formáját.
- Zsolnay Gyöngyi fél idényre ugyan most besegít volt klubjánál, az A-csoportos Diósgyőrnél, ahova a sérült Eördögh Edit pótlására hívták, de jelezte, januárban visszajön. Volt NB I-es játékos többek között Rausch (Lukács) Anikó és Fábián Ildikó is - mondja a vezetőedző, aki azt sajnálja, hogy a Szterényi iskola csarnokába viszonylag kevés monori látogat ki a mecscseikre, pedig a szakosztály munkáját a szövetség már egy évtizede nagy elismerésben részesítette, hiszen 1995-ben a Kosárlabdázás városa címet is megkapta a Pest-megyei település.

A negyedik X kezdetén

Harminc győztes meccs után szombaton a Debreceni ASE otthában szeretné újabb sikerrel kezdeni a negyedik X-et az „Anyukák csapata”. Íme az NB I/B-ben listavezető monoriak névsora: Rausch (Lukács) Anikó, Horváth Edit, Kovács Borbála, Swarcz Mária, Fábián Ildikó, Mercsényi Noémi, Pecséri Kinga, Fodor Emese, Liszt Katalin, Kaló Zsuzsa, Csordás Ildikó, Szakáll Márta, Orbán Monika, Varga Szilvia, Treitl Enikő, Németh Ágnes, Mészáros Andrea, Mihály Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!