Hírek

2004.11.25. 00:18

Életmentő gyógyszerek

MÉLTÁNYOSSÁG Olvasónk számára külföldről kell beszerezni az életmentő orvosságot. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár munkatársa elmondja, mit tegyen a beteg, ha támogatást szeretne.

BAMA

Ahhoz, hogy a beteg támogatással kaphassa meg a csak külföldön forgalmazott gyógyszert, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) kell fordulnia. A gyógyszer-méltányossági osztálynak hat dokumentumot kell benyújtani – tájékoztatott dr. Dávid Tamás osztályvezető. Ezek: 1. három hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló, 2. a kezelőorvos javaslata, 3. a kérelem, 4. a kezelőorvos által kiállított vény, 5. jövedelemnyilatkozat, 6. az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) engedélye. A méltányosság adható. Az OEP elbírálja a kérelmet. Ha a döntés pozitív, kiadja az engedélyt a gyógyszer átvételére. A vénnyel lehet az orvosságot az erre kijelölt patikában kiváltani.

Bővebb információt minderről az OEP honlapján olvashatunk. Címe: www.oep.hu. A témát a jobb oldali menüsorban az egyedi méltányossági kérelem címszó tartalmazza. Rákattintva az oldal alján találjuk az űrlap szót – ehhez csatolták a kérelemhez szükséges dokumentumok részletes leírását. A kezelőorvosnak kötelessége a fentiekről tájékoztatni a beteget, és ha kell, segíteni neki.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!