Hírek

2004.11.11. 06:28

Egyszerre hozza a postás a három nyugdíjtételt

B. K.

Tegnapi cikkünk címe (A postás háromszor csenget) félreérthető volt, hisz az idén először egyszerre hozza a postás novemberben a nyugdíj három, sőt négy tételét is. Egy utalvánnyal kapják meg a nyugdíjasok a visszamenőleges nyugdíjemelés összegét, a novemberi járandóságot, illetve a 13. havi ellátmány előlegét is. Sőt akik a saját jogú nyugdíj mellett özvegyiben is részesülnek, ezt a pénzt is a novemberi tételekkel együtt vehetik át a postástól. Az özvegyi nyugdíj egyébként 25-ről 30 százalékra emelkedik.
Ez az intézkedés a pénz és a postások biztonsága jegyében fogant. Tavaly a postás valóban többször csengetett, amikor a nyugdíj különböző tételeit házhoz vitte. Az idén is többször csenget majd, hisz novemberben és decemberben a levélforgalom és a csomagküldés is 20-25 százalékkal nagyobb lesz, mint az év más időszakaiban. Figyeljünk hát a mi postásunkra, akárhányszor is csenget, kopogtat ajtónkon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!