Hírek

2004.11.05. 06:27

Dunakeszi népszavazással akar dönteni a szemétről

Lapzártánk után dönt Dunakeszi képviselő-testülete, hogy kiírjon-e népszavazát a hulladékfeldolgozási helyzet megoldására. Egy helyi civil szervezet a nyáron már megpróbálta, de nem tudta összegyűjteni a szükséges számú szavazatot. Ezért nem volt akkor népszavazás.

Zsidai P.

Azt szerették volna elérni, hogy az önkormányzat a lakosság beleegyezése nélkül ne dönthessen a település hulladékkezelésének jövőjéről.

Most a helyi MSZP áprilisi kezdeményezését vették elő, amelyet akkor levettek a napirendről. A szocialisták úgy tennék fel a kérdést, hogy a lakosság három megoldás közül válasszon. Egy: a hulladékot szállítsák máshová. Kettő: a hulladékot helyben égessék el vagy hamvasszák. Három: bővítsék a dunakeszi lerakót. A múlt heti testületi ülésen a képviselők a lokálpatrióta frakció ellenállása miatt nem szavazták meg a kezdeményezést. Ha másodszorra sikerül, akkor a december 5-i országos népszavazáshoz csatolnák a kérdést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!