Hírek

2004.11.18. 05:45

Díjat kaptak a középiskolai oktatók

Patay Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="274"] Hárman a budapesti díjazottak közül: Rácz János, Villányi Attila és Kecskés Andrásné. Kiemelkedő munkájukért jutalmazták őket.
[/caption]Ünnepélyes keretek között vette át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat hat középiskolai tanár kedden a Thália Színházban. Az oktatókat a pályafutásuk alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményükért jutalmazták. A díjat három cég alapította.

A hatmillió forint összértékű elismerésben a fizika, a matematika és a kémia oktatói részesültek. Jövőre már biológia szakos tanárokat is díjaznak, mert szerepük egyre nagyobb az orvosi vegyészetben.
Az idei díjazottak közül négy tanár él a fővárosban. Kecskés Andrásné és Villányi Attila kémia-, illetve Reményi Gusztávné és Rácz János matematikatanárokat eredményeik miatt jutalmazták.

Rácz János elmondta, hogy bár 60 éve áll a katedrán,  a tanítás máig élete értelme maradt. A díj névadója, Rátz László, a századforduló kiemelkedő pedagógusegyénisége, a Budapesti Evangélikus Gimnázium tanára volt. Részt vett a matematikaoktatás reformjában. Rátz tanította gimnáziumi évei alatt Wigner Jenő Nobel-díjas fizikust és Neumann Jánost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!