Hírek

2004.11.25. 00:14

Cegléd a legújabb alföldi fürdőváros

Farkas M.

[caption id="" align="alignleft" width="302"] A viziparkot áprilisban beüzemelik és május 1-től használhatják a vendégek
[/caption]November 30-án adják át a Ceglédi Termálfürdő mellé épített vizipark és a négycsillagos, kilenc apartmanházból álló kempinget. A városvezetés célja az, hogy Cegléd az ország egyik legkedveltebb üdülőközpontjává váljék. A tizenkilenc játékelemből álló aquapark és a kemping megépítése 1,825 milliárd forintba került.

Sós János polgármester szerint a beruházást lízingszerződés alapján valósította meg az önkormányzat. A pénzt az üzemeltetés során befolyó pénzből fizeti majd vissza a beruházónak. Az házakban épületenként négy házrész van, tehát összesen 36 apartman áll a fürdővendégek rendelkezésére.

A lakókocsik és sátrak számára külön övezetet alakítottak ki az építők, vizesblokkokkal és recepcióval. Erre azért volt szükség, mert a fürdőbe érkezők szinte alig találtak maguknak szállást a városban.

A szabadtéri vízi park az áprilisi próbaüzem után május 1-jétől fogadja a nagyközönséget. A termálfürdő tavaly készült el. A medencék egy része fedett, ezért télen is működik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!