Hírek

2004.11.15. 00:33

Byrd és Ruíz is megvédte címét

Két nehézsúlyú ökölvívó vb-címmeccset rendeztek a hétvégén a New York-i Madison Square Gardenben. Chris Byrd az IBF-nél, John Ruíz pedig a WBA szervezetnél őrizte meg a trónját.

Riskó Márton

A hírhedt amerikai mérkőzésszervező-menedzser, Don King ezúttal is kitett magáért, hiszen egy estére hozta tető alá a két, világszerte nagy érdeklődéssel kísért összecsapást. Előbb Chris Byrd lépett szorítóba Jameel McCline ellen.
A kihívó nem igazán tisztelte honfitársát, akit már a második menetben padlóra küldött. A címvédő a hetedik menetben vette át az irányítást, amikor ellenfele már teljesen elfáradt. Végül Byrd egyhangú pontozással diadalmaskodott.
– Az, hogy vesztett állásból megfordítottam a mérkőzést, azt mutatja, hogy én vagyok az igazi bajnok – mondta a vb-címét harmadszor megvédő bokszoló.
Ugyancsak végigment John Ruíz és Andrew Golota csatája. Ez a találkozó is változatos küzdelmet hozott: a lengyel származású Golota háromszor is padlóra küldte a címvédőt. A tizenkét menet után a bírók egyhangú pontozással Ruízt hozták ki győztesnek, ám sokan megkérdőjelezik a döntést. A New York-i gála rangját emelte, hogy három korábbi nehézsúlyú világbajnok, Evander Holyfield, Hasim Rahman és Oliver McCall is szerepelt a Madison Square Gardenben. Holyfield pontozással kikapott Larry Donaldtól, mint ahogy McCall is pontozással maradt alul DaVarryl Williamsonnal szemben. Rahman viszont sikerrel járt, ellenfelét, Kali Meehant a negyedik menetben leléptették.

A szlovák istállóban szereplő Béres Zoltán olaszországi veresége után itthon javíthat

Három magyar profi ökölvívó is szorítóba lépett szombat este az olaszországi Collegnóban. Az amatőrként olimpiai bronzérmet szerzett Béres Zoltán, aki a közelmúltban visszatért a szlovák Paszterkó László menedzser cégéhez, keményen állta

a hat menetet Paolo Ferrara ellen. A rendkívül agresszívan fellépő palermói bokszoló a bírónak is köszönheti, hogy pontozással megnyerte a cirkálósúlyban rendezett mérkőzést.

Béres legközelebb december 6-án lép ringbe, több külföldi szereplés után végre ismét Magyarországon. A Győry József által menedzselt, kick-boxban világbajnoki ezüstérmes Reichert Melinda négy menetben, meggyőző teljesítménnyel, pontozással győzte le Sonia Grandét könnyűsúlyban. A collegnói csarnokba kilátogató szurkolók alig hittek a szemüknek, hogy a veretlen olasz hölgy kikapott.

A középsúlyú Kállai Gábor végigbokszolta a hat menetet a román Giulian Ilie ellen, de pontozással vereséget szenvedett.

a WBA szervezetnél őrizte meg a trónját. Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!