Hírek

2004.11.30. 07:27

Általános munkabeszüntetés

Négyórás sztrájkkal tiltakoznak ma az olasz szakszervezetek a jövő évi költségvetés megszorításai miatt.

Cs. E.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] A római Spanyol Lépcső
[/caption]Hetven nagyobb olasz városban tartanak felvonulásokat és tüntetéseket, a közalkalmazottak egész napra beszüntetik a munkát, zárva maradnak a bankok, a posták és a hivatalok. Déltől 16 óráig gyakorlatilag nem lesz légi  közlekedés – ez a Malév római járatait nem érinti.

A vasutak reggel kilenctől egy óráig sztrájkolnak; ez gondokat okoz az olasz városok és Budapest vasúti forgalmában. A kompok és más tengerjárók személyzete azzal járul hozzá az akcióhoz, hogy az indulás időpontja négy órával későbbre tolódik. Közvetlenül a reggeli csúcs után leáll a városi tömegközlekedés is, míg Milánóban például este nem lehet majd a városban közlekedni.

Bezárnak a felsőoktatási intézmények, miközben az iskolákban lesz oktatás, mivel a pedagógusok előzőleg tartottak tiltakozó megmozdulást a kollektív szerződések megújításáért. Az egészségügyet is érinti a munkabeszüntetés, csak az ügyeleti szolgálatot, illetve a sürgős eseteket látják el az orvosok és az ápolók. Olaszországban legutóbb március 26-án volt hasonló általános sztrájk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!