Hírek

2004.11.29. 06:35

Álmodni sem mernék ekkorát

Romantikus blúz, fekete nadrágja fölött nagymama csipkekendője. Légies alkat. A kendő az egyik olyan hangulatban született, amikor a nők azt érzik: ez nekem jár! Verebes Linda bevallja: a sálak és a kendők a mániái.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Szülei nem biztatták és nem tiltották a pályától
[/caption]Verebes Lindának sok-sok évig esze ágában nem volt szülei pályáját folytatni. Mígnem az iskolában az István, a király című darabot elő nem adták. Ott érezte meg először a színház ízét. A rákövetkező bemutatójukban a My Fair Ladyben már Elisát alakította.

Az is érdekes, hogy Verebes István nem ült a nézőtéren az első sorban, hogy lássa a lányát, sőt tanácsokat sem osztogatott neki. A színésznő nem tudja: előny-e vagy hátrány a Verebes név. Háromszor jelentkezett a színművészetire, és mindannyiszor a harmadik rostavizsgán kiesett.

– Azért fájó pont, hogy nem vettek fel – mondja a színésznő –, úgy gondolom, ott meg lehet tanulni a szakmát.
Verebes Linda iskolája Szolnok lett. Kell-e jobb, mint a Bodnárné-ban Törőcsik Marival, az Álom-szonátában Tímár Évával együtt játszani? – kérdezi.

Állandóan ingázott Pest és Szolnok között. Hiszen párja, Pindroch Csaba Pesten játszik. A színésznő még mindig ott lenne, ha nem hívják meg Szegedre Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című darabjába. Először elengedte igazgatója, majd visszavonta. Linda Szegedet, a számára álomdarabot választotta. Aztán megkérdezte a Budapesti Kamaraszínház igazgatóját: áll-e a tavalyi ajánlata? A Bu-dapesti Kamaraszínház tagja lett.

Verebes Linda nagy vágya, hogy kikerüljenek a dzsungelből, kis kertes házat szeretnének. Majd ha benő a feje lágya – ahogy mondja – sok gyereket is szeretne. De a pályát, mint édesanyja, nem hagyná abba. Különben nyaranta házat bérelnek valahol, s ott töltik az időt. Ezen a nyáron csak nyolc napig pihent. Élete első filmjét forgatta, A halál kilovagol Perzsiából címmel.

Verebes Linda, amikor a jövőről, a terveiről faggatom, csodálkozva néz rám: – Nem nagyon tervezek előre. Annyira szerencsésen alakult a pályám, hogy álmodni sem mernék ekkorát.

Verebes Linda

Budapest, 1980. február 21.

Édesanyja: Héczey Éva

színésznő, most logopédus

Édesapja: Verebes István

Testvére: Verebes Zoltán Londonban tanulta a rendezést és a forgatókönyvírást

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!