Hírek

2004.11.30. 07:23

A pártok most egymásra mutogatnak Sopronban

Sz. Á.

Kránitz László szocialista parlamenti képviselőt okolja a Fidesz a hét végi érvénytelen soproni időközi választások miatt. Szájer József, a térség volt honatyája kifogásolta: a „választási csalási ügybe” keveredett MSZP-s jelölt úgy lépett vissza, hogy nem szólította fel a második fordulón való részvételre korábbi szavazóit.

Emiatt Sopronnak egy ideig nem lesz képviselete a parlamentben. „1848 óta nem fordult elő hasonló helyzet” – tette hozzá. Az ellenzéki politikus lemondásra szólította fel a jelenleg is parlamenti mandátummal rendelkező MSZP-s képviselőt.

 Nyakó István, a szocialisták szóvivője azt hangoztatta, Kránitz nem hagyta cserben a soproniakat, a térséget továbbra is képviseli a parlamentben. Szerinte a Fidesz játszott az érvénytelenségre azzal, hogy jelöltjüket megpróbálták kizárni a választási bizottságnál. „Kránitz visszalépett ugyan, de sajnálatos, hogy a hasonló ügybe keveredett fideszes jelölt Szécsényben nem követte ezt az erkölcsi mércét” – tette hozzá.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!