Hírek

2004.11.19. 05:30

A MÚSZ a Szpari úszóinak gazdasági önállóságáért lép fel

Megoldást keres a Spartacus úszószakosztályánál lévő anyagi gondok orvoslására a Magyar Úszószövetség.

Schiller Zsolt

Lapunk már szerdán beszélt Gyárfás Tamás elnökkel, aki elmondta, elkészült egy kommüniké, amiben kifejtik álláspontjukat. Nos, ezt végül csak tegnap adták közre. Ebben a Magyar Úszószövetség szorgalmazza, hogy a szakosztály önálló gazdasági egységként tevékenykedjék. Ha lehetséges, akkor a Bp. Spartacus SC-n belül, ha nem megoldható, akkor önálló, egy szakosztályos egyesületként.

Mert nem fogadható el, hogy a legkiválóbb sportemberek ne jussanak időben hozzá azokhoz az összegekhez, amelyeket számukra szerződésben garantáltak.

– Nekem az a dolgom, hogy edzést tartsak – kezdte Turi György, a Spartacus úszószakosztályának vezetőedzője. – A szakmával szeretnék foglalkozni, és jó lenne, ha megkapnám a szerződésembe foglalt összeget. A gyerekek és az edzők is ingyen dolgoznak már majd fél éve.

Akad olyan kollégám, akinek nemrég született a negyedik gyereke, akad, aki hetvenévesen is bejár és rengeteget segít nekünk. Hogy lehet ilyen körülmények között magas színvonalú munkát és fegyelmet elvárni? Ez nem normális állapot! Atomjaira hullhat szét a szakosztály.

Nem csodálkoznék, ha többen is megunnák a bizonytalanságot és tovább-
állnának. A tagdíjakból tudtam eddig némi pénzt adni az edzőknek, ám erről mostantól Pazár elnök dönt. Ezzel próbálja kármentesíteni Cseh Lacit és Risztov Évát. Ám a következő pénz csak december közepén érkezik. S az említett két versenyző felé fennálló tartozás nagyobb, mint a fenti bevétel.

Fizetés nincs, ráadásul így a többiek elbukhatják a kintlevőségeiket. Nem csak a női válogatott kapitánya vagyok, de jelenleg a Spartacus edzőinek vezetője is. Sajnos egyre inkább a „jelenlegen” van a hangsúly...

orvoslására a Magyar Úszószövetség. Schiller Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!