Hírek

2004.10.20. 01:08

Van már elegendő pénz a Margit híd felújítására

Zsidai P.

A főpolgármesteri kabinet jóváhagyta a jövő évi híd- és műtárgy-felújítási program cél- és engedélyokiratait. A beruházások 3,8 milliárd forintba fognak kerülni, aminek felét még májusban Medgyessy Péter ígérte meg Demszky Gábornak. Az új kormány is vállalta, hogy az utak, hidak felújítására fordított minden önkormányzati forintot eggyel kiegészít. A szeptemberi közgyűlés felkérte a főpolgármestert, növelje ötszázhétmillióval a korábbi előirányzatot, hogy rendelkezésre álljon az 1,9 milliárdos saját forrás. Demszkyt arra is felkérték, tájékoztassa a kormányt, és járjon el annak érdekében, hogy megkapják a közel kétmilliárdot.
A hídfelújítási program öszszesen tizenegy műtárgyat érint, köztük közúti hidat, gyalogos-felüljárót, MÁV-vágányok feletti hidat, kis hidat. A programban helyet kapott a Margit híd egyre sürgetőbbé váló teljes felújításának előkészítési, tervezési költsége is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!