Hírek

2004.10.28. 00:48

Szomorú és szerelmes bohócok

Konkoly E.

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Bozsik Yvette
[/caption]– Mindig is érdekeltek a színházról szóló darabok – kezdi Bozsik Yvette táncművész-rendező.

– És azt hiszem, az embereket is vonzzák a titkok. A Commedia dell’ arte című előadás tulajdonképpen egy vásári bohózat. Megtalálhatók benne az olasz eredetű komédia jellegzetes szereplői.
A fehér ruhás, szerelmes Pierrot, a furfangos, tarka jelmezes Arlecchino és az örök vesztes Pulcinella ismerős alakok.
A magyar vásári játékok Paprika Jancsija és Vitéz Lászlója nagyon hasonlít rájuk. Vitéz László-bábjátékkal még manapság is találkozhatunk.

Yvette újraálmodta az előadást, igaz, néhány elemet felhasznált a hagyományokból. A főbb szerepeket pedig prózai színészekre (is) osztotta.

Pulcinellát Fekete Ernő, női változatát, Colombinát Ónodi Eszter játssza. Nagyon örülök, hogy megtaláltam őket. Nemcsak a mozgásuk nagyszerű, hanem kiváló komikusok is. Csak az a baj, hogy kevés volt a próbaidőnk.



A tácművész kisfia, a tizenhét hónapos Milán is hiányolta a mamáját. Azelőtt, amíg Milán szopott, Bozsik Yvette mindenhová magával vitte. De amióta kisfia járni kezdett, nem lehet tőle dolgozni. Így csak esténként látják egymást, nagy ritkán napközben vannak együtt néhány órát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!