Hírek

2004.10.18. 10:33

Szerelmespár gurult a Dunába

Szerelmeskedés közben véletlenül üresbe rúgták a sebességváltót, és a folyóba gurult velük az autó.A kalandból szerencsére nem lett tragédia. Mindketten partra értek.

Szemán László–Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A 307-es Peugeot fényszórói vezették nyomra a tűzoltókat, akik kiemelték a Dunából az autót, amit ötszáz métere elsodort az ár
[/caption]A 19 éves fiú és a 20 éves lány romantikus környezetben szerette volna megkoronázni parázsló szerelmüket. A fiú hét végén késő este kölcsönvette édesapja három hónapja vásárolt Peugeot 370 típusú autóját. Barátnőjével a XI. kerületi Hunyadi János utcánál leparkoltak a Duna-parton. Észre sem vették, amikor egyikük üresbe rúgta a sebességváltót. A kéziféket elfelejtették behúzni, így az autó belegurult a Dunába. A jármű a parttól 15 méterre kezdett süllyedni.
A lány letekerte az ablakot, kibújtak rajta és partra úsztak.
A fiú még visszaúszott az irataiért, de az autó már elsüllyedt.
– Alaposan átfáztak, de igyekeztek vidámnak mutatkozni. Az autót 500 métert sodorta az ár. Zárlat miatt bekapcsolt a reflektora, így könnyen megtaláltuk és kicsörlőztük a partra – mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
A rendőrök értesítették az apát a történtekről, aki lányával együtt taxival érkezett a folyópartra.
– Ha már így történt, bemutatom nektek a barátnőmet – fogadta őket a fiú.
Sánta László, a lopott autók vadásza éjszakai járőrözés közben gyakran találkozik autóban szeretkező párokkal. A Duna-parton nem árt kiékelni a kereket, és behúzni a kéziféket, mondta Sánta László.
Fekete Ferenc szexológus szerint csak a fiatalabb korosztály körében népszerű a „hátsóülés-szex”. Az idősebbekre ugyanis már nem jellemző olyan erős vágy, hogy kényelmetlen körülmények között szeretkezzenek. Sok fiatal azonban nem az izgalmassága miatt választja az autót, egyszerűen máshol nincs lehetőségük összebújni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!