Hírek

2004.10.20. 01:20

Százezren telefonáltak

Nem száraz jogszabályokat, hanem a hétköznapi életre vonatkozó információkat tudhat meg az érdeklődő, ha felhívja a 06-80/38-2004 telefonszámot.

Toronyi A.

Húsz hónappal ezelőtt hozta létre a Külügyminisztérium uniós tájékoztató szolgálatát. A napokban köszöntötték a százezredik telefonálót, a győri Szabó Annát. Ám nemcsak hangban lehet szerezni hasznos ismereteket, hanem a www.eu2004.hu honlapon az interneten is. De az érdeklődő választhatja az elektronikus levelezést is.
A leggyakrabban feltett kérdések a külföldi munkavállalásra, a társadalombiztosítási szabályokra, a tanulásra, az utazásra vonatkoznak. Előfordul, hogy ide futnak be a panaszok is. Például azzal kapcsolatban, hogy határátlépéskor valamely EU-tagállamban nem fogadják el a személyi igazolványt.
A különleges kérdések olykor megizzasztják a szakértőket. Volt, aki megkérdezte: vannak-e kötelező brüsszeli előírások a nárciszokra vonatkozóan. Vagy hogy engedélyezett-e az EU-ban a többnejűség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!