Hírek

2004.10.14. 11:35

Rezeg a léc Brüsszelben

Továbbadták a labdát az Európai Parlament képviselői Barrosónak a biztosjelöltek értékelésével kapcsolatban.

Gyulay Zoltán

Az Európai Parlament vezetői szerdai tanácskozásukon nem jutottak közös álláspontra az egyes EU-biztosjelöltek értékeléséről. Úgy döntöttek, hogy a meghallgatásokról készített bizottsági jelentéseket egyszerűen továbbítják José Manuel Durao Barrosónak, a következő EU-bizottság vezetőjének. A tanácskozás résztvevőinek nagy része úgy gondolta, hogy nem érdemes belemenni a vitába az egyes biztosjelöltek
teljesítményéről, képességeiről. A parlamenti vezetők arra számítanak, hogy az október 21-én Barrosóval folytatandó megbeszélésükön megismerik a portugál politikus válaszait. Josep Borrell, az Európai Parlament elnöke bizonyos abban, hogy Barroso figyelembe veszi a meghallgatások eredményeit.
Borrell elismerte: Kovács László helyzete nem ugyanaz, mint Buttiglionéé. Az olasz politikus személyét az illetékes bizottság elutasította. A magyar külügyminiszterrel kapcsolatban azonban sem „ajánlást”, sem „elutasítást” nem fogalmaztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!