Hírek

2004.10.15. 14:02

Poloska volt az irodájában

Páty három-ötmilliárd forint értékű szabad földterülettel rendelkezik. A polgármester úgy véli, hogy az ingatlanüzletből kimaradók helyezhették el nála a poloskát.

Szemán László

Német testvérközségük ajándékait nézegette kedden dr. Bognár András Páty polgármestere, amikor furcsa szerkezetet pillantott meg.
– Korsókat és mézeskalács szívet kaptunk. Itt volt a fűtőtest előtt, a földön az ajándék doboza. Leguggoltam, hogy megnézzem. Akkor pillantottam meg a radiátor és az ablakpárkány között azt a gyufaskatulyányi antennás valamit. Korábban már feltűnt, hogy információk szivárognak ki a hivatalból. Például egy ügyvéddel tárgyaltam, aki felvetette, hogy idetelepülne egy ír cég. Két nap múlva a piacon megkérdezték tőlem, hogy valóban jön-e egy ír cég – mondta a polgármester, miközben megmutatta a készülék helyét. Bognár András azonnal hívta a Budaörsi Rendőrkapitányságot. A rendőrök elvitték a készüléket, ám előtte jegyzőkönyvbe vették a polgármester mondandóját.
– Elmondtam a rendőröknek, hogy tavaly ősz óta folyamatosan kapom a mocskolódó leveleket postán és a világhálón. Ezeket át is adtam nekik. Azt is közöltem velük, hogy Páty rendelkezik három-ötmilliárd forint értékű, szabadon mozgósítható földterülettel, amelynek felhasználásából bizonyos körök kimaradtak. Őket sejtem a poloska mögött – folytatta Bognár András. Szerinte a poloskának nincs köze a vegyianyag-tárolóhoz.
A pátyiak vasárnap ügydöntő népszavazáson voksolnak arról, hogy felépüljön-e a község ipari földterületén az egyik nagy cég vegyianyag-tárolója.

Kis hatósugarú készülék volt

Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt készülék gombakkumulátorral ellátott, 150-200 méter hatósugarú rádióadó. Az akku 4-5 napra elegendő energiát tud biztosítani. A vevőkészüléknek a hivatal közelében kellett lennie, például az épület előtt parkoló autóban. Az adó és vevő együtt maximum 100 ezer forintba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!