Hírek

2004.10.14. 09:16

Politikusok – magánügyek

BAMA

Okos szőke asszony, biztonságos úti célt keres
Dr. Mikes Éva fideszes parlamenti képviselő, ha teheti, gyermekével együtt egzotikus arab országokba utazik. Az úti cél kiválasztásának legfontosabb szempontja az, hogy olyan államokat keressenek fel, ahova „egy szőke asszony szőke gyermekével” biztonságban elutazhat. Ezen a nyáron azonban nem futotta idejéből utazásra, így ezt őszszel akarják pótolni, a tervek szerint Egyiptomba látogatnak.

Szekeres leadta kincstári autóját
Szekeres Imre fia autójára szabálytalanul ráálltak Budapesten a Kertész utcában. A leváltott államtitkár, mivel már visszaadta szolgálati autóját, kénytelen volt több órát téblábolni a belvárosban. – Fél óra várakozás után rendőrt hívtam. A rendszám alapján kiderítették, kié az autó, majd azt, hogy éppen ki használja és két óra várakozás után végre ki tudtam állni az autóval – elevenítette fel a történteket az MSZP elnöki székére pályázó politikus.

Vívódás keleti és honi remekek között
Bár hűvösre fordult az idő, Kékes Ferenc szocialista országgyűlési képviselő hat fokig nem állítja le motorját, hiszen, amint mondja, van „bundabugyi” is a világon. A motorok szerelmese egy muzeális járgány vásárlásán tanakodik. „Vajúdik a lelke, hogy a hazai vagy a keleti mocikat” részesítse-e előnyben.
A gondot feltehetően úgy oldja meg, hogy mindkét piacról beszerez egy-egy darabot.

Eddigi helyettese lehet Matejka Zsuzsa utódja
Valószínűleg Kiss József követi Matejka Zsuzsát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élén. Noha a főigazgató hivatalosan nem mondott le, az OEP-nél biztosra veszik távozását.
A kérdés az: lemond vagy menesztik. Amennyiben benyújtja lemondását, utódlásáról csak a lemondástól számított 30. nap után születhet meg a döntés. Az egészségbiztosítási pénztár sajtóirodája szerint Matejka Zsuzsa szabadságon van, Kiss József helyettesíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!