Hírek

2004.10.28. 06:41

Nem küldték el, de nem nyomozhat Molnár alezredes

Egyelőre rendőr maradhat a napokban meggyanúsított Molnár Csaba, de korábbi munkáját nem folytathatja.

Nagy Eszter Dóra

Rendelkezési állományba helyezték a hivatali vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolt Molnár Csabát és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egyik főreferensét, B. Jánost. Ez azt jelenti, hogy korábbi munkájukkal nem foglalkozhatnak. A két tisztet a napokban gyanúsították meg. A gyanú szerint az NNI megbízott osztályvezetője, Molnár hamis tanúzásra bírta rá Kulcsár Attilát. Ezt a vallomást egy másik tanú neve alatt a főreferens jegyzőkönyvezte. Ezért lett B. János is gyanúsított.
Garamvölgyi László, a rendőrség szóvivője lapunknak azt mondta: egyelőre nem tudja, mivel fog foglalkozni Molnár.
Az biztos, hogy nem nyomozhat. Az alezredes és a főreferens illetménye nem változik. A döntéssel párhuzamosan az országos rendőrfőkapitány arra kérte a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalt, hogy soron kívül vizsgálja ki a kényes ügyet.
Molnár Csaba, a brókerbotrány korábbi főnyomozója számlájára az újabb gyanúsításokkal együtt négyféle bűncselekményt írnak. Köztük vesztegetést, hivatali visszaélést, államtitoksértést és okirat-hamisítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!