Hírek

2004.10.15. 13:52

Nem hagyták megvizsgálni Demszky növekvő vagyonát

Zs. P.

A főváros vagyonnyilatkozat-ellenőrző és összeférhetetlenséget vizsgáló bizottságának nem sikerült megtartania szerdai ülését. Két napirendi pontot kellett volna megtárgyalniuk. Először el kellett volna fogadniuk
a vagyonnyilatkozatot és az öszszeférhetetlenséget vizsgáló eljárási rendet, mert a vonatkozó jogszabály nem fogalmaz egyértelműen. Az új szabályozás lépésről lépésre írná elő, hogy a kérelem beérkezése után a bizottság tagjainak mit kell tenniük. Második napirendi pontként a Demszky Gábor vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérelemről kellett volna dönteniük. A hat kormánypárti képviselő közül egy sem jött el, és még egy MDF-es tag is hiányzott. A szocialisták bejelentve, a szabaddemokraták indoklás nélkül hiányoztak. A szerdai ülés dátumában legalább két héttel ezelőtt egyeztünk meg – mondta lapunknak Ughy Attila (Fidesz-MKDSZ), a bizottság elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!