Hírek

2004.10.23. 01:03

Nem érzi magát öregnek, s a válogatottságra gondol

Kovács Zoltán harmadszor tért vissza külföldi szereplés után az Újpest labdarúgócsapatához. A gólerős csatár most már beletörődött a sorsába. Nagyon jól tudja, hogy többször nem érdemes elszerződnie a liláktól, hiszen hamarosan újra szeretett klubjában találná magát.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="281"] Kovács Zoltán játékengedélye végre megérkezett Kínából, így az újpestiek csatára vasárnap pályára léphet
[/caption]– Nem bírja a légiós életet?
– Az a típusú ember vagyok, aki hosszú távon képtelen külföldön élni – válaszolta a kínai Sencseng Csianlipaótól hazaköltözött egykori válogatott futballista. – Ez volt a harmadik alkalom, hogy megpróbálkoztam a külföldi szerepléssel, de ismét visszavágytam Újpestre. Nehezítette
a helyzetemet, hogy a családom nélkül voltam kint, ráadásul a kínai kultúra és életstílus teljesen más, mint az itthon megszokott.
– Megtalálta a számításait Kínában?
– Anyagilag jól jártam, s azt hiszem, a teljesítményemre sem lehetett panasz. Amikor eljöttem, a harmadik helyen álltam a kínai góllövőlistán, tizenhét mérkőzésen hatszor voltam eredményes. A vezetők szerették volna, hogy hosszabbítsak, de én semmiképpen sem akartam maradni. Miután megtudták, hogy hazatérek, egyre kevesebb lehetőséget kaptam. Néhány mérkőzésen még játszottam, aztán mellőztek.
– Mi a különbség a két bajnokság között?
– Kínában nagyobb az iram, gyorsabbak és erősebbek a játékosok. Technikailag nem jobbak nálunk.
– S a magyar válogatottba honnan könnyebb bekerülni?
– Bízom benne, hogy itthonról. Az Újpestben szem előtt leszek, s ha jól megy a játék, talán Lothar Matthäus szövetségi kapitány felfigyel rám. Tudom, hogy vannak fiatalabb csatáraink, de 31 évesen egyáltalán nem érzem magamat öregnek. Matthäusnál a kor amúgy sem lehet probléma, hiszen ő 39 évesen is játszott a német válogatottban.
– Milyen céljai vannak az Újpesttel?
– Itt szeretném befejezni a pályafutásomat. Más magyar csapat már meg sem keres, hiszen mindenki tudja, hogy itthon csak az Újpestben szeretnék futballozni. Számomra minden idény előtt a bajnoki cím a cél, most sincs ez másképp. Nagyon egységes csapatba kerültem, ahol mindenki mindenkiért játszik. A tavaszi idény óta az Újpest kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, így bízhatunk a jó szereplésben. Vasárnap talán már én is játszhatok. Alig várom, hogy újra pályára lépjek az Újpestben.

Kovács Zoltán

Született: 1973. 09. 24.

Magasága, súlya:

179 cm/80 kg

Korábbi klubjai: BVSC, MTK, Újpest, PAOK Szaloniki, Újpest, Chateauroux, Újpest, Sencseng Csianlipao, Újpest

Válogatottságainak száma: 13 mérkőzés/2 gól

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!