Hírek

2004.10.21. 08:22

Már a nemzetközi buszos utazásokra is vásárolhatunk jegyet az interneten

Több mint kétszázan vásároltak buszjegyet egy hónap alatt a világhálón keresztül a Volánbusz nemzetközi járataira. Holott a szolgáltatást meg sem hirdették.

Mészáros E.

Az igazi akció a héten indul. Aki időben lép, akár harmad áron is hozzájuthat a jegyekhez – tudtuk meg Budai Lászlótól, az rt. értékesítési irodavezetőjétől. A bankkártyás fizetéseket az Inter-Európa Banknál számolják el. Azért erre a pénzintézetre esett a közúti személyszállító cég választása, mert az IEB vezető szerepet vállal az elektronikus adásvételek lebonyolításában. A Volánbusz úgynevezett Net-Ár bevezetésével igyekszik kedvet teremteni a világhálós jegyrendeléshez, és így járatonként néhányan 50-60 százalékos kedvezménynyel utazhatnak. Ha valaki lemarad az előnyös ügyletről, viszont az utazás előtt 30 és 40 nappal vált az internet segítségével jegyet, ugyancsak 30, illetve 40 százalékkal kevesebbet kell fizetnie.
A busztársaság a nemzetközi forgalomban a „fapados” légi járatokkal szeretne ily módon versenyezni, és az új szemlélet része, hogy az utaskiszolgálás színvonalát is javítják. Budai László kiemelte, évente 200 ezer ember utazik a Volánbusz nemzetközi járatain, az újdonság pedig sokat lendíthet ezen a piacon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!