Hírek

2004.10.20. 01:21

Magyar könyvből tanulnak

A szerb oktatásügyi hatóságok mostantól 83 magyarországi tankönyv használatát engedélyezték a szakközépiskolákban.

Csák E.

Az engedély jelentőségét az tudja igazán felmérni, akinek a három- és négyéves szakközépiskolákban a szaktantárgyakból minden órán a diktálás jutott osztályrészül – mutat rá a Magyar Szó tudósítása. A köztársasági kisebbségügyi tanács alakuló ülésén kezdeményezte anyaországi tankönyvek behozatalát. Az engedélyt október 14-i keltezéssel Milan Brdar megbízott oktatásügyi miniszter írta alá, és visszamenőleg szeptember 22-től érvényes.
A szakkönyvbizottság e téren jártas vállalatot kér fel a behozatalra. Pontos kimutatás készül, hogy a 83 címszó közül melyik könyvből hány példányra van szükség (van olyan, amelyből 200, ám akad olyan is, amelyből mindössze 15 darab kell). Remélhetőleg november folyamán már ezekből a tankönyvekből tanulnak a vajdasági magyar szakközépiskolások az egészségügyi, az építőipari, a mezőgazdasági, a gépészeti, a villamossági és az egyéb szakokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!