Hírek

2004.10.27. 06:32

Két és fél ezer nézőt várnak Dabasra

Ma folytatódik a selejtezősorozat a Magyar Kupában, ahol a tét a legjobb tizenhat közé jutás. Ezúttal már teljes a mezőny, pályára lépnek a nemzetközi kupákban indult csapatok is.

Lázár Lajos

A fővárosi NB I-es csapatok közül a legnehezebb feladat az MTK együttesére vár, a kék-fehérek a második vonalbeli Szeged vendégei lesznek. – A bajnokságban kevés az esélyünk arra, hogy kiharcoljuk a nemzetközi szereplés jogát – mondta Garami József, a kék-fehérek szakvezetője. – Ezért a kupában igyekszünk minél tovább jutni. Sikerrel kell vennünk a szegedi akadályt, még akkor is, ha Halmai, Czvitkovics és lehet, hogy Juhász Roland is hiányzik majd sérülés miatt.

Dabason óriási az érdeklődés a Ferencváros vendégjátéka iránt. A házigazdák szerint akár 2500 néző is kilátogathat a mérkőzésre, és ez zsúfolt házat jelentene. Ennek örülnek a nagy bevétel miatt, esélyük azonban kevés a továbbjutásra. Edzőjük, az egykori válogatott Kuti László  bízik abban, hogy a rangos ellenfél jó teljesítményre ösztönzi játékosait. Az NB II-es gárda vezéregyénisége a többszörös válogatott Hamar István, és az edző tőle várja, hogy szervezze a játékot.

Az Újpest Győrben lép pályára az NB II-es Integrál DAC Győr ellen. A győriek idén jutottak fel az NB II-be, és az MK előző fordulójában az NB I/B-s Hévíz csapatát búcsúztatták. A lila-fehérek edzője, Mészöly Géza várhatóan lehetőséget ad a kapuban Illyés Dánielnek. Nem játszik viszont Rajczi, akinek még kaposvári játékosként volt négy mérkőzésre szóló eltiltása a Magyar Kupában, és ez most jár le. Az ő játéka sérülése miatt is bizonytalan lenne, akárcsak Kovács Zoltáné.

A Vasasnál azt remélik, hogy az NB I/B-ben jól szereplő Tatabánya kiütése után nem jelenthet nehéz feladatot az NB II-es Baktalórántháza. A második vonalban szereplő BKV Előre csak bravúrral juthat tovább a Győr ellen, és a Pénzügyőrnek is kevés az esélye Kazincbarcikán.
(Valamennyi említett mérkőzés 14 órakor kezdődik.)

A további párosítás:
Szolnok–Fehérvár, Szentes–Pécs, Dunaújváros–Diósgyőr, Balatonlelle–Kaposvár, Ajka–Sopron, Rakamaz–LFC Pápa, Bodajk–Makó, Haladás–Békéscsaba, Felcsút–Debrecen

A Budapest Honvéd már továbbjutott

Bőcs–Bp. Honvéd 2-4 (2-1)

Bőcs, 700 néző. V.: Sápi. Honvéd: Oraze – Vámosi, Budovinszky, Stemenic (Dancs) – Bábik, Szili, Vadócz, Genito, Vén – Herczeg (Bojtor), Csobánki (Dobos).

Edző: Bognár György

Gól.: Sándor, Vass, ill. Budovinszky (2), Vámosi, Szili.

A Honvéd játéka a cserékkel feljavult, a gárda magabiztosan jutott a legjobb 16 közé a tegnap rendezett mérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!