Hírek

2004.10.14. 08:44

Keresztül Pest megyén

BAMA

Pest Megyei Páholy Hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Pest Megyei Páholy október 14-én délután öt órától, a megyeháza földszinti konferenciatermében. Dr. Molnár József, a gödöllői Szent István Egyetem rektora lesz a vendég, akivel Tamás Gábor újságíró beszélget. (vs)
 
Budakalász Honfoglalás kori település
Az öregek otthona alapozása során kerültek a felszínre a település nyomai. A Pest megyei régészek a tíz egykori, úgynevezett veremházból összegyűjtik, dokumentálják a jelenleg hetven centiméteres földtakaró rejtette tárgyakat. (vs)

Diósd Néptáncosok kerestetnek
A százhalombattai Peso-vár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola felvételt hirdet néptánccsoportjába elsős és másodikos diákok részére. A foglalkozásokat a diósdi iskolában tartják. Beiratkozás a helyszínen, a foglalkozások alkalmával. Információt lehet kérni a 23/358-973-as és a 20/569-4784-es telefonszámon. (vs)

Gödöllő Liszt-fesztivál
Október 22-én, pénteken indul útjára a III. Gödöllői Liszt-fesztivál. A nyitókoncerten Jandó Jenő lép föl. További résztvevők a teljesség igénye nélkül: Nagy Péter, Érdi Tamás, Skuta Miklós és Oravecz György. (lma)

Gyál Rémhírek
Az álhírek szerint bizonytalan jövedelmű és egzisztenciájú embereket fogad be a város. Gyimesi István polgármester munkatársunknak cáfolta a híresztelést. Megítélése szerint telekspekuláció van a háttérben. Előbb-utóbb kiderül, kinek az érdeke a telekárak csökenése. (vs)

Kistarcsa A Születés Hete
Október 16-án, szombaton nyílt nap lesz a kistarcsai Flór Ferenc Kórház szülészeti osztályán. Ugyancsak ezen a napon kerül sor Gödöllőn,
a Palotakerti Nagycsaládosok Házában a Születés Hete zárórendezvényére. (lma)

Páty Népszavazás
A település 4200 választópolgárának kell döntenie, megépüljön-e a Sasfészek-tó és az M1-es autópálya közötti területen egy vegyi anyagok tárolására szolgáló raktárbázis. A beruházó a pátyi CBA áruházban addig információs pavilont működtet, ahol szakértők válaszolnak a feltett kérdésekre. (vs)

Százhalombatta Újabb mérőállomások
Két éve működik egy légszennyezést mérő állomás a városban. Mostantól már három ponton figyelik az értékeket. Emellett a Csepel-szigeten is üzembe helyeztek egy mozgó állomást. A Mol 115,6 millió, a Duna menti erőmű 60 millió, a szaktárca további 10 millió forinttal járult hozzá a költségekhez. (vs)

Törökbálint Támogatás
Annak a családnak, akinek a faháza teljesen kiégett a petárdaraktárnál keletkezett tűzben, október közepétől tud lakást biztosítani az önkormányzat. Belső átcsoportosítás, lakáscserék után költözhet a fedél nélkül maradt család otthonába. Addig is pénzbeli segéllyel támogatja a település a megélhetésüket. A lakást várhatóan november második felében kapják meg. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!