Hírek

2004.10.21. 01:20

Keresztül Pest megyén

BAMA

Épül az M6-os Átvette a kivitelező az Érdi tető és Dunaújváros közötti autópálya-szakasz területét. Jelenleg a geodéziai mérések folynak, majd hozzákezdenek a bombamentesítési munkálatokhoz. Az első munkagépek november első napjaiban vonulhatnak fel a területre. (vs)

Fót Gyerekrajzverseny Város – Kép 2004 címmel pályázatot hirdetett Fóton az önkormányzat óvodás, általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás gyerekek számára. A beadási határidő október 22. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a városi könyvtárban kerül sor október 26-án. (vs)

Kismaros Központ A településközpont fejlesztésére pályázaton nyert több mint háromszázmillió forintból új, több tanácsteremmel, színházteremmel, házasságkötő teremmel, könyvtárral ellátott művelődési ház épül, felújítják a főteret, sétányokat alakítanak ki, leaszfaltoznak egy forgalmas utcát és a főút egy részén korszerűsítik a burkolatot. (vs)

Érd Járda épül Két olyan forgalmas utcán folyik a járda és a vízelvezető árok építése a városban, ahol már régen szükség lett volna gyalogjáróra. Ezekben a hetekben a Lőcsei úton és a Csaba utcában dolgoznak az építők. (vs)

Ócsa Orvosi ügyelet Alsónémedi és Ócsa közösen működtetik az orvosi ügyeletet. Naponta 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, a hétvégeken pénteken 16.00 órától hétfő reggel 8.00 óráig érhetők el az ügyeletes orvosok Ócsán, a Damjanich u. 31. szám alatt. Az ügyelet a 378-651-es telefonszámon és a 06-30/948-1472-es mobiltelefonszámon hívható. (vs)

Százhalombatta Útkorszerűsítés A Kormányos és Hajós utcák teljes útpályacseréje két hét alatt elkészült. Az érintett területet teljesen le kellett zárni, ami az ott lakóknak komoly nehézségeket okozott. Az új úton még a műszaki átadás előtt elindulhatott a forgalom. (vs)

Szentendre Jótékonysági hangverseny Borsódy László és Király Csaba jótékonysági hangversenyt ad a szentendrei Levente Alapítvány javára. A koncertre október 22-én pénteken, este hét órakor kerül sor a Péter-Pál-templomban. (vs)

Tahitótfalu Iskolabővítés Címzett támogatásra nem számíthat a település, de elodázhatatlan az iskola bővítése. A tervek készülnek. A kivitelező kiválasztása pályázattal történik. Az építés két ütemben valósulna meg jövő tavaszi kezdéssel. (vs)

Vác Zajvédelem Hatályon kívül helyezte a zajvédelemről szóló helyi rendeletét a képviselő-testület. Központi jogszabályok rendezik a zaj- és rezgésvédelemben eljáró szervezetek hatáskörét, valamint a határértékekre vonatkozó előírásokat, így okafogyottá vált az önkormányzati rendelet. A határértékek túllépése természetesen továbbra is szabálysértésnek minősül és szankcionálható. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!